Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vondt i halsen etter kvelningsforsøk

Spørsmål

Hei. Jeg ble utsatt for ett kvelningsforsøk på lørdag. Det var kraftig og jeg mistet pusten. Har smerter i halsen enda, hovedsakelig på høyre side. Føler meg også kvalm, men vet ikke om det har noen sammenheng. Litt smerter øverst i ryggen, men hadde vondt i ryggen i forkant. Men var bedre i ryggen og føler det har blitt litt verre igjen, spesielt høyre side. Har sikkert ingen sammenheng, men nevner det. Bare smerten i halsen som bekymrer meg.

Kvinne 39
Svar

Hei.


Dette var da forferdelig å høre om. Jeg anbefaler deg å anmelde det, naturligvis, samt å få evt blåmerker eller annet synlig, dokumentert av fastlegen din. Du bekymrer deg over smerten i halsen nå. Jeg kan vanskelig si noe skråsikkert om dette uten å undersøke deg, men det er jo grunn til å tenke at du kan ha fått klemskader, kanskje med blødninger under huden, mindre muskelskader m.v. av dette kvelningsforsøket.  Farligheten med kvelning er imidlertid ikke slike skader, men muligheten for å dø ved at pulsårer til hjernen avklemmes og pusten stoppes, hvilket heldigvis ikke skjedde. Jeg kan vanskelig se for meg at det du nå kjenner, kan være direkte farlig på noen måte, og tenker at smerten kommer fra bløtvevet, altså muskler, sener, hud m.v.

Hvis du skal til legen din for å få dokumentert skader, så ber du naturligvis legen din om en vurdering av dette også. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-