Vondt i halebenet

Spørsmål

Skiene gled fra meg mens jeg sto stille på ski og jeg falt på rumpa/ryggen rett ned på skiene bak. Skjedde for 2 uker siden i morgen. Kjenner hele tiden smerter i halebenet og litt utover i rumpeballene. Har ikke problemer med å sitte, ligge eller stå, kjenner da bare at det er vondt, men ved vanskelige eller brå bevegelser kommer smertene. Kan det være brist i halebenet? Hvor lenge vil i tilfelle smertene vare? Hva med røntgen? Er det noe jeg ikke bør gjøre eller kan jeg ha normale aktiviteter innen min smertegrense? På grunn av hunden min, går jeg ca. 1-1 1/2 time spasertur hver dag.

Kvinne, 58 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Det høres jo ut fra skademekanismen du beskriver, at du har slått halebeinet ditt. Det kan evt briste eller brekke også.
Behandlingen er uansett avventende, da dette i de aller fleste tilfeller blir bedre av seg selv. Det går selvfølgelig an å ta et røntgenbilde, men det får vanligvis ikke noen behandlingsmessige konsekvenser, da man allikevel vil bruke tid på å la det bli bra av seg selv.

Når det gjelder hvilke hensyn du må ta i forhold til aktiviteter, så er det smertenivået som skal styre dette. Du kan gjøre alt som ikke gjør så veldig vondt, men hvis du merker at visse aktiviteter gjør veldig vondt, så bør du gjøre minst mulig av disse.

Varigheten av plagene er umulig å forutsi, det avhenger av om ditt halebein bare er "forslått" eller om der er en brist/brudd.
Men det vil nok med stor sikkerhet bli bedre litt etter litt, men i noen tilfeller kan det både en del uker og måneder også før man er helt god.

God bedring !