Vondt i hælen

Spørsmål

Hei ! min sønn på 13 år er plaget med smerter i helpartiet i venstre fot. Han har hatt denne smerten i 5-6 år uten at det har blitt synlig bedring. Gutten er svært aktiv fotball spiller og skaden skjedde på en fotballkamp for 6 år siden ( gutten benytter høyre fot og skaden skjedde i standfoten ved utførelse av skuddet) ....smerten kommer ved fysiske anstrengelser som feks jogging. Fastlegen har forklart at dette kan være voksesmerter noe vi betviler . Fastlegen har skrevet ut en salve ( Orudis) som skal virke smertedempende uten at dette har merkbar effekt. Om det er til hjelp kan jeg oversende et bilde av fot/hel for å anngi nøyaktig sted for smerten. Relevante sykdommer/medisiner: Orudis 2,5 % gel (ketoprofen) Mann, 13 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Jeg tenker i dette tilfelle i retning av en tilstand som heter plantar fasciitt.
Det er en slags senebetennelse under hælen. Les mer om dette i vedlagte link, hvor en annen person spør om noe av det samme.

Jeg synes du skal få guttens lege til å vurdere om det kan være dette som er diagnosen, for i så fall kan man forsøke behandling med betennelsesdempende tabletter og/eller kortisoninjeksjoner, som kan være meget virkningsfulle.
Myke såler i skoene vil også være gunstig i en lengre periode, ihvertfall så lenge han har smerter.

Det kan også være mulig at han i en periode bør legge fotballen på hylla, da dette er en hard idrett for føttene. Især dersom fotballspilling fører til smerteforverring, da er dette et klart tegn på at fotball ikke er bra for ham akkurat nå.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-