Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vondt i det ene beinet, legene finner ikke årsaken

Spørsmål

Hei, jeg har en 3-4 mnd slitt med smerter i baken etter bevegelse. Gåing over lengre distanser, løping osv. Denne smerten er ubehagelig og den stråler nedover hele beinet. Det kan på en måte kjennes som om senen i beinet er for kort. Når jeg trykker eller masserer området så stråler det og knitrer nedover hele beinet, helt til under fotsålen. Det kjennes alltid som om dette beinet aldri slapper helt av og at det har konstant spenning. Tærne får også krampeliknende tilstander og beveger seg litt i rykk og napp. Det blir enda verre ved tøying eller gymnastikk. Jeg har vært gjennom 2 fødsler hvor jeg brakk halebeinet begge ganger. Lurer på om det kan ha skadet noe inni der som evt trykker på nerver. Er også veldig bekymret for fæle nevrologiske sykdommer. Jeg har vært hos nevrolog men han fant ikke annet ved undersøkelse enn at han fikk se et par rykk i en tå. Legen har også gjort nevrologiske undersøkelser uten funn. Dette driver meg til vannvidd da jeg har to små barn og trenger en fungerende kropp. Samt at jeg elsker å gå turer i skog og mark og føler meg veldig hemmet. Jeg får også en del angst av symptomene som oppstår spesielt etter aktivitet og inngår derfor å være så ivrig på tur. Beinet strammer seg ofte i rolig tilstand også som sagt. Som om jeg har spenning i beinet på en måte. Hele veien fra rumpa til foten/tærne. Legen aner ikke hva det kan være. Jeg blir ganske gal av å lete etter svar. Har du noen ide om hva som kan feile meg? Jeg er henvis til MR av hode, rygg og EMG. Men ventetiden er laaaang! Andre ting jeg kan foreta meg mens jeg venter?

Svar

Hei.

Det er ikke så lett skulle uttale seg om hva dette kan være, når selv de leger som kan foreta faktiske undersøkelser av deg, heller ikke kommer frem til mulige diagnoser. Jeg kan på en måte bare tenke generelt her, siden jeg ikke får undersøkt deg, men da kommer jeg ikke lenger enn der du allerede er:

En kan tenke i nevrologiske baner, siden dette kan minne om isjiasliknende smerter, ut fra din beskrivelse. Men nevrologen har altså konkludert med at det ikke er det, såvidt jeg forstår.
Og hvis ikke det er nevrologisk, så må vi tenke i retning bløtvevssmerter, altså smerter fra muskler / sener. Det burde heller ikke være vanskelig for din lege å fastslå, ved å foreta diverse fysiske undersøkelser av deg, slik som diverse (bevegelses-)tester, trykke på muskulatur osv., men du sier jo at legen din "ikke aner" hva det kan være, og da er vel muskulære smerter utelukket? Eller? Kanskje du bør spørre legen din litt mer direkte om det kan være mulig.
Jeg kan ikke her over nettet komme med andre gode forslag enn at smertene må ligge i en av disse to hovedkategoriene, men det hjelper deg dessverre ikke så mye, ser jeg.

Du spør om hva du kan foreta deg mens du venter på undersøkelse. Jeg tenker at du kanskje kunne bli undersøkt av en idrettsmedisiner, eller få en second opinion av en annen almenlege.

Jeg ønsker deg lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-