Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vil søke om å få førerkortet tilbake, kan jeg begrunne søknaden med helsen?

Spørsmål

Hei, Jeg ble for 7 måneder siden stoppet av politiet med en promille på 0,79% og mistet da førekortet for 16 måneder. Denne hendelsen endret mye i livet mitt, i tillegg til tap av førekortet. Jeg har i lang tid slitt med et for høyt alkoholkonsum og måtte etter dette ta et valg i livet om å slutte å drikke. Jeg har siden hendelsen vært totalavholden og tar Peth prøver regelmessig hos min lege. Disse prøvene bekrefter min totalavholdenhet. Når situasjonen var som den var, så var det kanskje like greit at jeg mistet førerkortet og tok tak i mine alkoholvaner. Det jeg nå lurer på er om det kan være en mulighet til å få en forkortet periode av inndragingstiden av førerkortet på grunn av helsemessige årsaker? Jeg har en lettere grad av kols, som gjør hverdagen veldig krevende uten bil da jeg må gå mye til og fra buss og hjem. Jobber 100% og er bekymret om jeg orker belastingen av dette gjennom vinteren og tiden som kommer. Er dette noe jeg kan gå videre med i en søknad til politiet om forkortet inndragingstid eller vil en slik begrunnelse gjøre det vondt verre? Håper på en god vurdering av mitt spørsmål.

Mann 55
Svar

Hei og beklager et forsinket svar.

Det er godt å høre at dette i det minste har fått den positive konsekvensen at du har tatt tak i ditt alkoholforbuk. Hold på den gode avgjørelsen!

Jeg tror nok at dine muligheter for å få tilbake førerkortet før tiden, i utgangspunktet er ganske så små, men det er utenfor mitt medisinske kunnskapsområde.  

Du kan imidlertid uansett velge å søke om dette, slik du planlegger, for en slik søknad kan uansett ikke skade. I den forbindelse spør du om du kan bruke de argumenter du viser til her, dvs om belastningen det er for deg med buss og gange til jobb, tatt din helse og KOLS i betraktning. Du kan og bør bruke de argumentene, slik jeg ser det. Det kan absolutt ikke gjøre vondt verre, slik du spør om.

Ha det bra og lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-