Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Verk i kroppen, men ingen andre influensasymptomer

Spørsmål

Jeg har «verk» og «vondt» kroppen som man ofte har i fbm forkjølelse, men ingen andre sykdomssymptomer. Ble influensavaksinert for to uker siden. Smertene har vart siden onsdag, da trekte jeg en tann og sydde. Forebygde infeksjon med 4 kapsler Apoxillicin. Er normalt helt smertefri, så dette føles «feil». Er kvinne, 65 år, pacemaker grunnet flutter - ellers helt frisk

Kvinne 65
Svar

Hei.


Du har altså det vi kaller allmensymptomer, men ingen andre lokale symptomer som kunne ha sagt noe om hvor i kroppen du eventuelt har en sykdom. Men du har en klar følelse av at noe ikke er som det skal, og det tenker jeg også er mulig, -ihvertfall inntil det motsatte er bevist. Det begynte på onsdag, forteller du, altså en heller akutt start, og ikke smygende og langsomt som vi ser ved kroniske sykdommer og kreft.

Med andre ord tenker jeg på en eller annen akutt oppstått sykdom, og da er infeksjoner ganske sannsynlig.

Du nevner at det begynte samme dagen som du trakk en tann og fikk fire antibiotikatabletter. Det er veldig vanskelig å se for seg sammenhenger der, så det er mest sannsynlig tilfeldig at du ble dårlig samme dag som denne tannbehandlingen.


Jeg synes du på dette grunnlag skal få tatt en covidtest. Vi vet at covidinfeksjon kan arte seg på mange måter, inklusiv atypiske med kun generelle symptomer slik du har. Det er det første jeg ville ha gjort, og det synes jeg du skal få gjort så fort som mulig, med tanke på at dersom du har det, så er det viktig å ikke smitte andre.

Hvis ikke det er dette, så må du oppsøke fastlegen for videre undersøkelser. Da bør du blant annet få tatt en senkning, for å se om du kan ha det som heter polymyalgia revmatika eller "muskelrevmatisme", for det kan gi slike symptomer som du beskriver, og ved denne sykdommen har man svært høy senkning.


Håper rådene er til nytte, ha det bra.