Veneriske vorter

Spørsmål

For ca. 25 til 30 år tilbake i tiden fikk jeg veneriske vorter.Var da hos legen. Siden den gangen har jeg ikke merket noe. Min nåværende kone var hos gynekolog for sjekk her om dagen, da oppdaget hun vorter hos henne, jeg sjekket meg selv, og fant en liten vorte. Nå beskyller hun meg for å vært utro, noe jeg ikke har vært. Så er mitt spørsmål, og jeg vil ha et korekt svar: Kan "vorte" virus ligge i "dvale", kan jeg ha hatt det i kroppen, uten å vite, eller merket noe, etter så mange år? Og så slå ut igjen. Som sakt, har kun vært sammen med min kone de 10 siste år.

Relevante sykdommer/medisiner: veneriske vorter. Aktive igjen etter mange år.

Mann, 56 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Veneriske vorter eller kondylomer er ganske vanlige, ca. 1 % av seksuelt aktive menn og kvinner har dette. Vortene skyldes et virus som overføres ved seksuell kontakt.

Slike vorter kan behandles med pensling med et vortedrepende stoff - podofyllin, i noen tilfeller kan de opereres bort, men de sitter gjerne slik til at det ikke er mulig.

Man kan faktisk få tilbakefall etter mange år, på tross av behandling. Hos deg er det i såfall en svært lang periode mellom første anfall og reaktiveringen. De fleste som blir smittet av vorteviruset kan ha dette i kroppen i mange år uten å kjenne noe, og derfor kan det like gjerne være kona di som har brakt dette inn i familien hvis hun ble smittet før hun traff deg. Det blir jo umulig å vite slikt - men kjønnsvorter er ikke noe godt bevismateriale for utroskap.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-