Vektøkning mm

Spørsmål

Hei! Dame 24 år. Har gått opp over 25 kg ila 9 mnd.

Mine symptomer er:
Svimmelhet, slapphet, sover mye, følelse av feber(feberfri). Svetter mer, uregelmessig menstrasjon.

Hadde en søster som plutselig hadde en kraftig vektøkning. ( der fant de heller ingen årsak, men satte henne på slankehormon som funket )

Legene finner ingen årsak hos meg heller.
Er på rehabilitering for vektreduksjon men dette hjelper ikke. Ingen endring i kosthold og mosjon fra tidligere.
Er sunn i matveien og får fysisk aktivitet daglig , både trening og annen aktivitet.

Mistenker lavt stoffskifte ?
Kanskje du har noen mistenkte diagnoser (utredet for cushingsyndrom noe jeg ikke hadde) ikke insulinresistens heller.
Hva kan du se ut fra blodprøvene?

Vekt 71,5 kg. Høyde 1,53. BMI 30,5. Metabolsk alder: 39 år
Har en del nytilkomne striae på innside av overarmer og mage.
BT 123/80, p 106 reg. Cavum oris: tonsillectomert.
Cortisol spyttprøver; morgenverdi 10, kveldsverdi <2.

PRØVESVAR:

19-12-2016 S-LH 18.7 IU/L
19-12-2016 S-FSH 6.1 IU/L
19-12-2016 S-SHBG 27 nmol/L 19-12-2016 S-Prolaktin 343 x10E-3 IU/L 19-12-2016 B-HbA1c 5.5 %
19-12-2016 S-Fritt-T4 16 pmol/L 19-12-2016 S-Vitamin B-12 371 pmol/L 19-12-2016 S-Ferritin 32 μg/L 19-12-2016 S-TSH 1.82 x10E-3 IU/L 19-12-2016 S-Triglycerider 1.8 mmol/L 19-12-2016 S-Bilirubin total 6 μmol/L 19-12-2016 S-Kreatinin 71 μmol/L 19-12-2016 S-CRP 7 mg/L
19-12-2016 S-ALAT 12 U/L
19-12-2016 S-LD 158 U/L
19-12-2016 S-ALP 71 U/L
19-12-2016 S-GT 13 U/L
19-12-2016 S-Amylase 59 U/L 19-12-2016 S-TIBC 74 μmol/L 19-12-2016 S-Jern 14 μmol/L 19-12-2016 S-Albumin 45.1 g/L 19-12-2016 S-Calsium 2.39 mmol/L 19-12-2016 S-Magnesium 0.78 mmol/L 19-12-2016 S-Glukose 8.2 mmol/L 19-12-2016 S-Natrium 142 mmol/L 19-12-2016 S-Fosfat 0.75 mmol/L 19-12-2016 S-Kalium 4.2 mmol/L 19-12-2016 B-Leukocytter 6.0 x10E9/L 19-12-2016 B-Trombocytter 268 x10E9/L 19-12-2016 B-Hemoglobin 13.4 g/dL 19-12-2016 S-Østradiol 0.14 nmol/L

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Det eneste du har på blodprøvene som man bør holde litt øye med er en lett forhøyet LH verdi. Dette kan indikere PCOS, polycystic ovarian syndrome, som kan gi noen av disse symptomene du har. I tillegg har du lav normal SBGH og lav normal FSH. Dette gjør at jeg ville sett på en ultralyd av underlivet ditt, og også sjekket testosteron nivåer.
Her kan du lese mer om dette. http://www.lommelegen.no/artikkel/polycystisk-ovarialt-syndrom-pcos

Lykke til.

Mvh,

Nina Bryhn, MD

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn