Varme i hodet

Spørsmål

Spørsmålet gjelder min datter på 23 år. Hun er f.t. på Svalbard med begrenset tilgang til lege.
--------------
For 3 dager siden var hun sammen med noen venner, på tur inn på en restaurant. Underveis inn kjente hun "varme i hodet" og falt med bakhodet mot et rekkverk. Hun kom til seg selv etter kort tid. Hun ble behandlet ved legevakta og ble sydd i bakhodet. Puls og blodtrykk ble målt og funnet normalt.

Hun har nå fortalt meg at hun i de siste 1-2 år har kjent liknende symptomer, men aldri besvimt. (Hun har i den tiden oppholdt seg i Australia i anledning studier.) Dette har skjedd ved 1-2 måneders mellomrom. Imidlertid har hun hver gang kjent den samme "varmen" i hodet. Hun har da pleid å sette seg ned, drikke vann - og eter en stund gikk symptomene over.

Jeg har spurt henne om det har pleid å skje i tilknytning et eller annet. Den eneste fellesnevneren er at hun ved alle anledningene hadde drukket alkohol.
Ved den siste hendelsen hadde hun drukket 2 flasker "rusbrus" kort tid før hun besvimte. Det har trolig ingen sammenheng med stress/påkjenninger.

Hun fikk ikke konstatert hva årsaken var under siste legebehandling.

Relevante sykdommer/medisiner: Ingen

Mann, 48 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er svært mange mulige forklaringer på at hun har slike symptomer:
- stoffskifteproblematikk
- sukkersyke
- unormal sirkulasjon i hodet
- epilepsi
- forbigående puls- og blodtrykksforandringer
- mentale årsaker
- + mange flere

Det er bekymringsverdig at hun besvimer, og en svært detaljert sykehistorie må innhentes, både med tanke på bevisstløshet, kramper, forutgående symptomer osv. Dessuten må hun utredes med et bredt spekter blodprøver og røntgenundersøkelser av hodet (MR) samt EKG og EEG-undersøkelse hos nevrolog.

Det kan være et langt lerret å bleke før man kommer frem til riktig diagnose.
Det sier seg derfor selv at jeg ikke kan komme med noen diagnose over internett. Hun må bestille time hos fastlegen sin og få en slik bred utredning. Hun har hatt disse plagene lenge slik du beskriver og det har neppe noen hast, hun kan få utredet dette når hun kommer hjem. (Imidlertid er det et godt legetilbud også på Svalbard, men jeg foreslår at fastlegen hennes tar seg av dette)

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-