Varme i hele kroppen

Spørsmål

Har de siste tre ukene kjent en varmefølelse i huden som kan minne om lett solbrenthet. Den var der plutselig en morgen. Dette er en generell følelse som kan kjennes overalt, men den forflytter seg litt fra sted til sted. Jeg kan kjenne følelsen øverstpå ryggen og i nakken, i lårene,i leggene eller i armene osv. Det er særlig i armer og på framsiden av lårene jeg merker dette mest, og er særlig plagsomt om natten da huden kan kjennes brennende ut når jeg har dyne på. Uten klær merker jeg mindre til plagene. Har ellers ingen unormale sanseopplevelse når jeg stryker eller kjenner på huden min, og det er ikke noe utslett.
Kan også nevne at jeg det siste 1 1/2 året nærmest daglig har hatt små leamus rundt omkring i kroppen. har vært til fastleggen for dette da jeg har vært engstelig for MS, men han mente dette ikke var tegn på nervesykdom, men stress og engstelse. har siden januar også hatt en klumpfølelse i halsen, men dette er utredet og intet galt er funnet. Tok også i denne forbindelse en rekke blodprøver som var fine. Jeg er imidlertid veldig engstelig for hva mine plager kan skyldes. Er det tegn på alvorlig sykdom eller kan angst fremkalle slike symptomer som jeg har.

Kvinne, 35 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

For å svare på det siste først; angst kan gi diffuse, uklare og utbredte symptomer. Det er slett ikke lett å diagnostisere angst/engstelse bestandig. Om det er angst som er årsaken til dine plager bør man først konkludere med når andre sykdommer er gjort usannsynlige.

Plagene dine er ikke typisk for en spesiell sykdom såvidt jeg kan bedømme. Jeg tror heller ikke dette er uttrykk for MS (hvorfor mistenker du det?), og klumpfølelse i halsen er vanligvis heller ikke uttrykk for en påviselig kroppslig sykdom, men kan ha mentale årsaker.

Når blodprøvene dine ellers er fine (jeg regner med at du er utredet også for stoffskiftet?), så vil jeg prøve å glemme symptomene en periode, ihvertfall forsøke å ikke engste meg for dem. Det kan tenkes at de går over av seg selv hvis du kan være trygg på at de ikke skyldes farlige lidelser.

Altså; det kan være mentale årsaker til plagene dine, da symptomene ikke er typiske for noen spesifikk lidelse og undersøkelser/blodprøver er normale.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-