Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vanskelig å holde varmen

Spørsmål

Hei.
Jeg jogget en tur i april, og ble noe nedkjølt etter trening. Jeg ble da syk i tre dager som har skjedd av og til før. Så syklet jeg en lang tur noe rolig. Men jeg kjente at syken kom tilbake. Det var ganske langt hjem. Etter tre uker var jeg fortsatt litt syk og dro til legen min for å høre.
De tok en blodprøve, og jeg tror alle målinger av jern og slikt var fint. Mer sa de ikke hva det kunne være. Kanskje et virus. Nå har det blitt tre og en halv måned og jeg er fortsatt litt syk. Jeg spaserer bare av og til en tur, men det er belastende og vanskelig.
Jeg blir fort dårligere av noe få vindkast. Det er anstrengende å ta i, og å gå i motbakker. I nedover bakke kan jeg få litt vondt i magen når fotstegene slår. Jeg svelger av og til litt slim, magen rumler litt og er urven. Blir litt dehydrert i hodet.
Jeg drikker mye vann og tisser mye om morgenen, midt på dag er jeg mer dehydrert ser jeg på urinen.
Jeg må pakke meg inn i jakke og lue midt på sommeren, og i stua mi blir jeg litt kokt. Huset mitt er gammelt. Det isolerer kanskje litt dårlig, men har vært bra nok i tre år. Jeg bruker en temperatur på 25 grader nå. Men blir dårlig når jeg sitter og leser med lue og pledd helt stille av og til.
Det går litt bedre når jeg beveger litt på meg. Jeg går ofte med jakke inne og alltid lue for å ikke bli syk. Det er en kamp å ikke bli nedkjølt. For jeg tåler lite. Men jeg arbeider litt mere og føler det går bra. Jeg blir litt bekymret når den ikke går bort denne syken.
Høsten er på vei og jeg vet ikke om det blir lettere.
Hva skal jeg gjøre?

Mezavant
Zopiklone
Simvastatin
Abilify er jeg ferdig med etter 1,5 år med det.

Svar

Hei.

Dine symptomer peker ikke i en-1-konkret retning, og gir ikke umiddelbart noen spesifikk mistanke om en spesiell sykdom. Det kan omtrent skyldes "alt eller ingenting", og det behøver ikke å skyldes sykdom i det hele tatt.
Kun systematiske undersøkelser og utredning hos fastlegen vil evt kunne gi svar på årsaker her, -om de finnes. Men du skal selvfølgelig få dette utredet hos legen din, så ta kontakt for dette.

Det første som slår meg når du nevner frysing osv, er at du må sjekke om du har lavt stoffskifte. Mye av det du beskriver, kan en få ved lavt stoffskifte.

Og så ser jeg at du bruker en god del medisiner som alle kan ha et vell av mulige bivirkninger. Jeg ser slett ikke bort fra at dine plager i noen grad kan skyldes bivirkninger av ett eller flere av preparatene. En medvirkende grunn til at jeg tenker dette, er at dine symptomer er så uklare og atypiske, og de gir ikke mistanke om noen spesifikk sykdom, og da er det nærliggende å tenke på om bivirkninger kan være en mulig forklaring. Dette må du drøfte grundig med fastlegen din. Eneste måten å finne ut om noe skyldes bivirkninger, er å prøve seg uten aktuelle medisin i en periode. Men det må du ikke gjøre uten avtale med legen din.

Håper at mine innspill og råd her kan hjelpe deg videre, lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-