Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vanligvis lav kroppstemperatur, betyr det feber ved 37 grader?

Spørsmål

Jeg har i mange år hatt lav normaltemperatur. (34,5-35,5) Betyr dette at jeg har feber når temperaturen overstiger 37 grader? (Det føles veldig sånn) Er dette grunnen til at jeg fryser veldig lett og må ha rundt 25 grader inne for å føle det komfortabelt? Jeg har nettopp fått diagnostisert en alvorlig type av psoriasis artritt - kan den lave kroppstemperaturen henge sammen med dette? Er det greit å ha så lav kroppstemperatur, eller bør jeg mase til legen om det?

Kvinne, 53 år

Svar

Hei og beklager et sent svar, men det har selvfølgelig å gjøre med alle helligdagene vi har vært gjennom.

Ja dette skal og må du definitivt ta opp med din fastlege.
Det viktigste i denne sammenheng er at du må få fastlegen din til å sjekke om du kan ha for lavt stoffskifte / hypotyreose. Har du det, så må du behandle dette med tilskudd av thyroxinhormonet.

Såpass lav kroppstemperatur som du har, kan være et symptom på hypotyreose, og det skal man IKKE gå med ubehandlet, da det kan gi en lang rekke skader på helsen over tid.

Har du virkelig ned mot 34,5 i kroppstemperatur, målt rektalt? Det høres utrolig ut.

Din lave kroppstemperatur (og evt for lave stoffskifte) kan godt være den sannsynlige forklaringen på at du lett fryser.
Din psoriasis artritt er IKKE forklaringen på din lave kroppstemperatur.

Jeg har ikke lest eller lært noe om hvorvidt en temperatur på 37 grader hos en person som til vanlig har en kroppstemperatur som er langt lavere, kan oppfattes som feber. Men det er jo utvilsomt en temperaturstigning vi snakker om, og da er det logisk å tenke seg at 37 hos deg vil kunne representere "feber".

Men få nå for all del sjekket om du har for lavt stoffskifte, det er det som er praktisk (meget) viktig her !
Lykke til.