Vaksiner til Bali og Lombok

Spørsmål

Er det behov for vaksiner hvis man skal til Bali og Lombok?

Kvinne, 28 år

Svar

Som ved alle andre eksotiske reisemål anbefales det å ha gyldige vaksiner mot difteri, stivkrampe, polio og hepatitt A. Om det bare er et par ukers opphold vil jeg også anbefale Dukoral. Jeg ville ikke tatt malariamedisin selv om det forekommer på Lombok, men du må forebygge myggstikk så godt du kan. Ved lengre opphold er det aktuelt med vaksine mot tyfoidfeber og japansk B-encefalitt.

Til alle leserne: Jeg skulle ønske dere ikke spurte så mye om hvilke vaksiner som anbefales til hvert enkelt feriested, for dette finner dere greit ut ved å gå inn på min webside, www.reiseklinikken.com, og når det gjelder korte reiser utenfor gulfeberområder, (se nylig artikkel) er det akkurat de samme vaksinene både i Latinamerika, Midtøsten (inkludert Tyrkia), Afrika og Asia (inkludert Bali og Lombok).

Reisemedisin er mye mer enn bare vaksiner, og det er mye bedre om min ekspertise kan brukes til spørsmål som man ikke så lett kan lese seg til selv.

På min webside finner dere også mye stoff om villmarksmedisin (høydesyke, dykkersyke, heteslag, skogbrann, lynnedslag, jordomseilinger, ekspedisjoner, farlige dyr mm), sikkerhet for reisende, barn og gravide på reise, medisinske problemer man må ta hensyn til under reiser, samt mange nyttige linker.