Utslett penis

Spørsmål

Jeg oppdaget for ca et halvt år siden (rett etter å ha onanert) et lite rødaktig "felt" på forhuden like under penishodet. Det kan vel best karakteriseres som et utslett, men det gjorde ikke vondt, det klødde ikke og det hadde ingen andre egenskaper enn å være en rødaktig flate egentlig (det var kanskje litt sårt helt i begynnelsen.) Det virket som det ble utløst fysisk av masturbasjonen og det forsvant etter en ukes tid.

for et par uker siden dukket et liknende utslett opp igjen, også etter onani. Det virker som om onani forsterker det. Jeg har i begge tilfellene ungått å onanere et par tre dager for at det skal forsvinne. Hva kan dette Være?

Kan dette være symptomer på primærfasen av syfilis? Har lest litt om denne sykdommen og synes den høres skummel ut. Jeg har imidlertid ikke hatt sex på ganske nøyaktig to år (da ubeskyttet) og jeg vet jeg da teoretisk kan ha hvilkensomhelst kjønnssykdom, men primærfasen av syfilis vil vel ikke inntreffe så sent? og den vil vel ikke opptre som utslett?(Jeg har undersøkt huden, og den er ikke engang sprukket.) Har også lurt på om det kan være herpes, men utslettet gjør ikke vondt, ser ikke spesielt hissig ut eller er ubehagelig på noen annen måte...

Kan du forsikre meg om at det ikke er syfilis? Jeg vil ikke bli blind og gal om 25 år...

Mann, 21 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Først og fremst tror jeg at jeg kan berolige deg og si at sjansen for at det er syfilis er svært minimal. Det høres mer ut som dette utslettet er en slags "irritasjonsreaksjon" etter onani (mastubering). Kan det hende at du har vært litt "ivrig"?
Det kunne være en ide at du når du onanerer neste gang bruker litt glidekrem, slik at det ikke blir for tørt og derved kan irritere når du onanerer.
En annen ting er at hvis du fortsatt er urolig og tenker på dette med syfilis, så kan det jo kanskje være en lur ting å gå til din fastlege (eller Olafiaklinikken i Oslo) for å ta en sjekk. Så blir du i alle fall forsikret om at ingen ting er alvorlig galt. Det skulle være unødvendig å gå rundt å være urolig.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-