Utslett og kløe

Spørsmål

Hei,

Jeg ha et problem med kløe på kroppen og utslett på penis og pung. Jeg var i Brasil i sommer, og ble behandlet for Klamydia da jeg kom hjem. Før jeg ble behandlet begynte jeg å klø på kroppen og dette ble så intenst at jeg klødde meg til blods. Dette var i August. Det begynte i lysk og bredte seg til lår, nedre del av mave, rundt håndledd, rompeballer og i armhulen. Alle syntomene var veldig like skabb, men det var ingen problemet var ...Du kan ikke se noe utslett av noe slag på kroppen! Fikk kortison tabeletter, kremer, alergi tabeletter, men ingenting har virket. Til slutt behandlet jeg meg for skabb (to ganger) og kremen dempet mye av kløen. Men den kom tilbake, og den har vedvart. Kløen slår ikke ut på ryggen eller ansikt/hals. Hva som kjennertegner denne kløen er at det ikke er NOEN form for utslett. Den klør hele tiden, men noen ganger så klør det mindre, spesielt når jeg trener og jobber fysisk.

Så begynte jeg å få utslett på penis. Først var det akkurat som jeg fikk flass, og det avdekket store røde flekker. En hudlege antydet at det kunne være eksem. Men eg har fått byller på pungen også, de er som hevelser og virker slik at hvis du klemmer på dem får du bare lyst til å klø og klø. De har utseende som røde forhøyninger i huden og blir glatte på overflaten, akkurat som om det har vært sår der og nå et arr. Det er også klumper som kan sammenlignes med kviser på selve stammen av lemmet. Disse er også røde og klør, og henger ofte sammen med disse røde, oppblussende områdene.

Lymfeknutene mine rundt lysken er litt hovne, men ingen andre steder på kroppen.

Jeg vet ikke om de to tingene henger sammen, eller om det har noe med brasil å gjøre. jeg hadde sexuell kontakt ubeskyttet i noen anledninger. Legen min har vært inne på elveblest og tropisk klamydia. men jeg bærer ikke de klassiske symtomene for noen av disse sykdommene.

Jeg håper at du kan gi meg svar. Dette har vart nesten 5 mnd og legen min finner ikke svar.

takk på forhånd

Mann, 26 år

Svar

Jeg kan nok desverre ikke gi noe klart svar på dine symptomer- men at de er plagsomme er helt klart. Det høres nok ut som du kanskje har pådratt deg noe mens du var i Brasil, og uansett synes jeg du bør kontakte din fastlege og få en henvisning til hudlege på nytt. Evt. bør du få en henvisning til infeskjonsmedisiner. Et sted det kan være bra å henvende deg - og hvor du kan komme uten henvsining er til Olafiaklinikken i Oslo. Der er det spesialister på nettopp både hud og kjønnssykdommer.