Utslett og kløe kjønnsorganer

Spørsmål

Jeg har i noen måneder vært plaget med smerter, kløe og ubehag i underlivet. Jeg mistenker at det kan være en seksuelt overførbar sykdom. Penis klør og det er røde utslett bak hodet. Hele pungen er rød og irritert, men klør ikke. Tidvis har jeg smerterier i testiklene og foran, like over penis. Legebesøk har ikke avstedkommet noen diagnose. Utført klamydiaprøver med vattpensel (to stykker) og analyse av urinprøve uten å finne noe. Urolog mente det var sopp og jeg har nå behandlet med Fungoral krem i to uker uten resultat.

Situasjonen er fortvilet fordi jeg er redd for å smitte noen med et eller annet, og dette hemmer meg seksuelt. Hva kan dette være? Hvordan skal man gå fram for videre undersøkelse med sikte på å finne ut av det? Er vattpensel en sikker påvisningsmetode for klamydia?

Mann, 31 år

Svar

Du sier ikke noe om du lever i et fast forhold, og heller ikke om du har hatt usikker sex (sex uten kondom). Dette har jo betydning for om dette evt. skulle være en seksuelt overførbar sykdom (kjønnssykdom). Men slik du beskriver symptomene - med smerter, kløe og ubehag samt at pungen er rød og irritert, så høres det ut som det kan være en soppinfeksjon.
Du sier at du har brukt Fungoral i to uker. Men har du brukt den hele tiden?
Et godt tips hvis du er i Oslo er å gå til Olafiaklinikken hvor de er eksperter på sekuelt overførbare sykdommer og også hud; og der få en lege til å ta en konsultasjon med deg for å få tatt de nødvendige prøver og stillet riktig diagnose.