Utslett etter opphold i Sør-Afrika

Spørsmål

For tre år siden var jeg om min familie på ferie i Sør Afrika (Southern Cape Provinsen). Min datter som da var 9 år fikk et myggstikk. Dette, som alle andre myggstikk vi fikk, ble klødd på. Men merket gikk ikke bort så raskt. Det ble etterhvert et stort utslettslignende sår der stikket hadde vært. Efter en god stund forsvant utslettet og dukket opp et helt annet sted på kroppen. Dette har utviklet seg og hun får i dag til tider store utslett som klør - både på bena, armene, håndbaken eller begge steder. Det eneste legene her gjør, er å foreskrive Cortison - noe vi ser ikke gir en permanent løsning. Jeg har snakket med andre som har opplevet lignende for flere år siden efter opphold bl.a. i Algerie. De fikk løst problemet hos en lege med kunnskap om tropesykdommer i Frankrike. Finnes noe tilsvarende her?

Mvh

Olaf

Mann, 41 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er vanskelig å si hva dette kan være uten å se det, og du bor i Osloområdet kan du gjerne komme på Reiseklinikken, jeg har diplom i Tropesykdommer og er spesialist i infeksjonsmedisin. Ellers har alle de større sykehusene i landet leger med tilsvarende kompetanse. Men i utgangspunktet høres dette ut som noe en hudlege bør se på.

Det kan høres ut som at det i første omgang var en infeksjon i myggstikket til datteren din, men det hun har nå behøver ikke å ha noe med stikket i Sør-Afrika å gjøre. Jeg får se på det.