Utløsning uten sæd

Spørsmål

Utløsning uten sæd
Ila den siste uken har jeg opplevd at det ikke lenger kommer sæd ved utløsning. Det kommer kun litt væske som jeg innbiler meg er en anelse "urinfarget" og ikke melkegrå slik som vanlig. Jeg har ingen øvrige symptomer. Det er mulig jeg kan ha chlamydia da en tidligere partner informerte meg om dette for et par uker siden. Jeg avventer nå resultat fra test jeg gjorde på dette. Det som uroer meg er om denne tilstanden kan være permanent og at jeg mao kan ha blitt steril.

Mann, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Selv om du skulle ha klamydia burde det komme normal mengde sæd. Ved klamydia er menn som regel symptomfrie, men det kan også forekomme svie og utflod, men det er risikoen for å bli steril som gjør at denne infeksjonen skal behandles. Man skal ha hatt infeksjonen over lengre tid før det er reell fare for å bli steril.

Hvis det ikke kommer noe sæd ut er det en viss sannsynlighet for at sæden går inn i blæren istedetfor ut, dette kalles retrograd ejakulasjon. Kirurgiske inngrep i området, diabetes og enkelte medikamenter kan være årsaken til dette. Det er ikke farlig om dette inntreffer, men det kan gjøre det litt vanskeligere å gjøre noen gravid.

Du må få svaret på klamydiatesten og evt få behandling. Hvis sæden normaliserer seg etter dette (de fleste blir kvitt infeksjonen etter medisinkur), behøver du ikke å gjøre noe mer med dette. Hvis sæden fortsatt ikke normaliserer seg bør du be legen din henvise deg til en urolog.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn