"Utflod?"

Spørsmål

Utflod? Jeg har et problem med at når jeg blir litt opphisset så kommer det litt blankt/hvitt, litt seigt og det ligner på sæd. Dette fører da til at min penis faller ned til "halvstiv" tillstand. Det kan hende det kommer litt om jeg ikke er opphisset også. Dårlig lukt av penis er det også. Jeg har tatt klamydia-test + en del andre prøver, men alle er ok. Kan dette være sopp? Og hvordan behandler man dette? Man må sikkert inn i urinrøret med en slags krem? Håper dere vil hjelpe meg.

Mann, 35 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Med forbehold om at jeg ikke har mulighet til å undersøke deg her pr internett, så tror jeg at det du har er en normaltilstand og ingen sykdom.
Det er nemlig helt vanlig at der kommer ut væske av penis når man blir opphisset, og ikke tegn på noen sykdom. Det er selvfølgelig helt riktig å få utelukket at der ligger sykdom bak, hvilket du har gjort ved å utelukke klamydia m.v.

Du nevner sopp som en mulig forklaring. Nei, sopp gir ikke slike symptomer så det kan du glemme.

Det at din penis faller ned til halvstiv tilstand når dette skjer, tror jeg kan skyldes at du blir bekymret over hva dette er, når du ser det. Ingen ting er jo verre for ereksjonen enn en bekymring, især over kjønnsorganet !

Jeg har jo ikke mulighet til å undersøke deg her, så jeg får nevne andre aktuelle mulige forklaringer, som jeg dog ikke tror det er, ut fra de opplysningene du gir ovenfor:
1) Epididymitt - betennelse i bitestikkelen. Med dette pleier man å ha sterke smerter i pungen / i bitestikkeln, og evt feber og sykdomsfølelse.
2) Prostatitt - betennelse i prostata. Pleier å gi smerter.

Du kan jo evt nevne disse to mulighetene for din lege hvis du ønsker å bli nærmere undersøkt for dette for å utelukke disse (lite sannsynlige) mulighetene.

Men slik du beskriver det, og især hvis du ikke har smerter, sykdomsfølelse eller feber, så tenker jeg at du kan glemme det hele og trøste deg med at det er helt normalt.

Lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-