Uspesifikke smerter i rygg

Spørsmål

Hei .Jeg skriver for min mor , alder 86 . Hun er sterkt plaget med vond rygg .Smerter nederst i ryggen , sete , lår , legger (begge ben , ikke i beina har god følighet i bena ). Smertene kommer taktvis med noe opphold . Hun har også sprasmer når hun får veldig vondt , sprasmene gjør at hun ryker til i hele kroppen . Sitter mye fremoverbøyd på grunn av alt dette, klarer ikke sitte for mye. Noen ganger er det verst på morgen , ellers kan det være ettermiddag det er verst . Hun har vært plaget med disse smerter i ca to år nå , er blitt verre . Er tatt røntgen , uten noe å se . Er ikke tatt Mr eller Ct .Hun er ellers i god form . Tar vimovo og paracet mot smertene .Håper du kan gi meg noen svar på hva det kan være ?

Hilsen (datter)
Johanne

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, Johanne!

Det vil ikke være lett for meg å stille en diagnose ut fra det du beskriver, da det er helt uspesifikke symptomer. Dog legger jeg merke til at du skriver, at din mor synes å oppleve noe symptomlindring ved å sitte fremoverlent. Dette er en ikke helt uvanlig observasjon ved trang ryggkanal, eller spinalstenose. Spinalstenose gir gjerne smerter i rygg og ned i beina, fordi plassforholdene rundt nerverøttene i lenderyggen, er så dårlige at blodforsyningen til nervene påvirkes. Det er likevel ikke vanlig med de krampene som du beskriver.

Jeg vil anbefale at det gjøres MR-undersøkelse av ryggen for å utrede henne i forhold til spinalstenose, så fremt hun tåler dette. Spinalstenose kan man i mange tilfeller operere med relativt gode og forutsigbare resultat.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Michael Kumar
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-