Uspesifikke plager fra bekken

Spørsmål

Er plaget med at bekken drar/låser seg mot min venstre side påfulgt av sterke smerter, får dette flere ganger pr år. Har tatt både mr og røntgen av området, det legene sier er at der er noe slitasje i det området. Trenger hjelp for å ta tak i problemet, fikk det første gang for ca 10 år siden. Har vært hos revmatolog for utredning for om det kunne være bekdrevs, dette ble utelukket. Hvor skal jeg gå for å få hjelp, kommer ingen vei hos min lege, hun sier det er ingenting å gjøre.
Driver eget tømrer firma og er avhengig at kroppen fungerer. Er også flink å trene og er i god form.

Svar

Hei!

Det blir vanskelig å gi deg noe entydig svar ut fra de opplysninger du gir. Det jeg kan si er at slitasje ikke arter seg slik, spesielt ikke i hofteleddet. Det eneste jeg kommer på som kan i det hele tatt minne om det du sier, er snapping hip, hvor sener rundt hofteleddet eller hofteknoken, rir over knokefremspring, får så å gi fra seg et følbart, og ofte hørbart smell eller knepp. Dette kan være assosiert med varierende grad av ubehag under og etterpå.

En slik diagnose vil ikke så lett la seg finne på verken MR eller røntgen, men krever at den som undersøker deg, vet hvordan disse symptomene kan fremprovoseres og reproduseres.

Hvis du allerede ikke har vært hos en ortoped, vil det kunne være et greit sted å fortsette. Ellers vil dette eventuelt være en tilstand som mer er betinget i mer ikke-kirurgisk tilnærming, og da vil en fysikalsk medisiner, eventuelt andre som behandler lidelser i muskel- og skjelettsystemet kunne være gode å konsultere.

Lykke til!