Ung mann med treg vannlating?

Spørsmål

Hei!
Jeg er en mann på 33 år og sliter litt med treg vannlating. Føler ikke selv at jeg har unormalt ofte vannlating. Har lest at forstørret prostata svært sjelden forekommer på den alderen, selv om min far sliter litt med det. Har valgt og se litt bort fra dette.
Er det noe jeg bør sjekke, eller er det rett og slett mentalt forårsaket?

Mvh
Mann 33
.

Svar

Hei.

Du har rett i at sykdom i prostata er en sykdom som oftest rammer menn som er betydelig eldre enn deg. Det er også klart at det du opplever med vannlatingen din, er subjektivt opplevd, og ikke en faktisk objektivt påvist nedsatt trykk på strålen.
Siden det pr definisjon er subjektivt opplevd, så er det ingen utenkelighet at dette kan være aldeles normalt, og kanskje en mer psykologisk sak, dvs at du har blitt unødig opptatt av dette, og tolker det som tregt, mens det kanskje ikke objektivt er dette.
Det er generelt mulig og ingen utenkelighet i det hele tatt, men jeg er selvfølgelig ikke i stand til å gi deg en endelig bekreftelse på at det er slik, her over nettet.
Derfor synes jeg at det er greit at du oppsøker fastlegen en gang for en sjekk av prostata m.v., så ender det mest sannsynlig med en bekreftelse på at du er frisk, og så kan du "parkere" denne usikkerheten.

Ha det bra.