Uklare plager, bør til legen igjen

Spørsmål

Hei, har hatt kraftig rosenfeber/blodforgiftning. Kom inn på sykehus med 370 i CRP. Den er nå i 10. Har måttet begynne med Selo-Zok 50 mg pga av høy puls 98. BT 134/94 da jeg begynte. Har dårlig sirkulasjon i beinet. En morgen våknet jeg med meget dovne hender og føtter. Fikk liv i de. Var så veldig kald i kroppen hele dagen. Da jeg skulle legge meg midt på dagen, kom nummenheten tilbake. Pulsen banket veldig hele dagen. Det var da jeg fikk Selo-Zok. Gikk ned etter en uke til 25mg, legen sa jeg kunne dele tabletten. Dette var fra tirsdag. Dette pga at jeg snøvlet litt da jeg snakket og ble døsig og kraftløs. Kunne ikke engang dusje. I natt ble jeg litt doven/nummen igjen, og det har fortsatt utover dagen, det er akkurat som jeg ikke har styrke. Da jeg tok på skoa ved sengen idag, var de veldig tunge å gå med. Har også hatt et veldig rødt kløende ansikt med sviende øyne fra sist uke til og med torsdag, ikke rosen mente legen. Synes jeg har fått ein litt veivete, slengete gange, bruker krykke. Er litt oppe, men ligger mye og hviler meg. Vekt 104kg. Er på slankekur, ikke røker og ikke alkohol. Har også litt vondt midt i magen en gang i mellom. Da jeg tar Selo-Zok er det vondt ned i magen akkurat som om smerten går i et rør, får også litt strømninger i hodet når jeg tar den. Hva er alt dette? Takk for svar idag.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Det er nok dessverre ikke mulig å si hva alt dette skyldes, uten grundig og systematisk undersøkelse av deg. En ting er hva du kjenner (det er det du beskriver her), det er svært viktig for å stille en diagnose, men som lege må man også vanligvis ha konkrete objektive undersøkelser og eventuelle funn som taler i en eller annen diagnostisk retning, for å stille diagnoser.

Du skriver at du ligger mye og hviler deg, og "er litt oppe". Det finnes nesten ingen tilstander hvor akkurat det å ligge, fremmer helsen. Snarere tvert imot. Det å ligge mye kan teoretisk sett forklare noe av plagene dine, f.eks. opplevelsen at du ikke har styrke, at skoa var tunge å gå med, nummenhet i beina osv.
Det er også litt uklart for meg hvor mye av dine plager som har kommet etter at du startet med Selo-Zok, men jeg får inntrykk av at det kanskje er slik at noe av det har oppstått etter at du begynte med den medisinen?
Hvis det er slik, bør en også tenke i retning av muligheten for bivirkninger av medisinen.
Diskuter derfor dette med legen din, og spør om du kanskje skal holde opp noen dager med medisinen, for å finne ut om det er den som gir deg plager / bivirkninger. For der finnes ingen annen måte å fastslå om noe er bivirkninger eller ikke, enn å kutte ut en mistenkt medisin i noen dager. Forsvinner mye av plagene da, og evt kommer tilbake når du begynner med medisinen, så har du tilnærmet bevist at det handlet om bivirkninger. Jeg tror jeg vil anbefale deg å ta opp akkurat dette med legen din, da det ikke er usannsynlig.

Så til ditt ganglag: Hvis du objektivt sett faktisk har fått et endret og ustøtt ganglag, noe legen din må undersøke deg for, så må dette utredes videre naturligvis, da det kan skyldes sykdom.

Alt i alt mener jeg at det eneste fornuftige du kan gjøre nå, er å ta kontakt med legen din igjen, for å få klarhet i dette, bl.a. fordi det ikke lar seg gjøre å identifisere problemet eller stille diagnose over internett, som du skjønner.
Jeg håper allikevel at mine innspill og høyttenking her kan hjelpe deg videre. Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-