Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Udefinert smerte lår

Spørsmål

Jeg har lenge - 6 - 9 måneder - hatt en form for stølhet/nummenhet/krampe/mild smerte i venstre hofte. Det virker for meg som et problem i musklene. Best vil jeg beskrive det som at en del av muskelen har sovnet/krympet inn/er inaktiv, kanskje det er en betennelse. Jeg har forsøkt å løse problemet med styrketrening, jogge, hånd-massasje, massasje-rulle, og voltaren-kur. Min fastlege anbefalte voltaren-kuren og ønsker å forsøke å sprøyte kortison inn i muskelen. Når jeg masserer muskelen med fingrene kjennes det ut som at smerten kommer fra et lite område/punkt i låret.

Smerten jeg opplever er mild og hemmer nesten ingen funksjoner; jeg kan trene osv. Men jeg kjenner at noe er feil og at problemet muligens forverrer seg. Jeg kjenner det mest når jeg tar på meg sko, bukse, sokker også noen ganger når jeg går/beveger meg.

Hva burde jeg foreta meg? Burde jeg gå til kiropraktor eller osteopat? Er det trygt med kortison-innsprøytning?

Svar

Hei!

Slik du beskriver dette, høres det ut som om symptomene oppstår i en muskel i låret. Om dette har sammenheng med den skaden du beskriver er jeg ikke sikker på: den store avstanden i tid mellom skaden, og plagene du har nå, trekker i retning av at disse to tingene ikke har så mye med hverandre å gjøre.

Jeg synes i slike tilfeller at det er fornuftig å begynne å undersøke ryggen, for å utelukke at det skal være nerveklem i ryggen som er årsak til plagene. I tillegg bør man sjekke at det mot all formodning ikke skulle foreligge forringet blodsirkulasjon i beinet. Revmatisme bør også utelukkes ved vedvarende plager som kan være vanskelig å forklare på andre måter. Til slutt bør man undersøke lokalt om det er noe i låret som gir disse plagene. Mest av alt høres dette ut som myofasciale knuter, eller spenningsknuter i muskulaturen. Øvelser sammen med fysioterapeut kan hjelpe, og man kan hos enkelte som er kvalifisert for dette, også få utført dyp nålebehandling, hvor man løser opp knutene. Det kan være greit å kartlegge låret med et MR-bilde før man går i gang med slik nålebehandling. Jeg tror ikke injeksjon med steroider i en muskelknute ville være å anbefale, men jeg må ta forbehold om at jeg ikke er sikker på at det nødvendigvis er riktig diagnose.

Hvilken behandling eller dokumentasjon av behandling, kiropraktorer/osteopater kan tilby, kan jeg dessverre ikke redegjøre for.

Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-