Ubehag/spreng i penisroten

Spørsmål

Ubehag/spreng i penis-roten(?). Det virker som om første del av svampen i lengre perioder er fylt, delvis hard. Har hatt en periode nå med stiv penis om natten som kan virke som har vart hele natten. Av typen slitsom/ubehag. På dagtid kan ubehaget til tider tolkes som trang til å tisse, men har ikke problemer med vannlating av noe slag. Ved opphisselse kommer vesken fra prostata etter kort tid og i større mengde enn jeg har opplevd tidligere.
Penis er også mer fylt med blod enn tidligere. Det virker som om den ikke kommer ned i liten/normal størrelse. 1 liten blodåre på tvers av penis har blitt nærmest konstant hard (fylt med blod) og stikker når jeg klemmer på den (blodåren). Har vart ca. 1 uke.

Mann, 39 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er ikke så lett å stille en nøyaktig diagnose uten å ha undersøkt deg, symptomene dine er ikke helt typiske for vanlige tilstander i penis.

Det høres ut som om drenasjen av blod fra penisen din ikke er god nok. Årsaker til dette kan blant annet være at du har fått en blodpropp i penis, eller at du har en tilstand som kalles priapisme, dvs. langvarig ereksjon. Priapisme er en form for ”sykelig” ereksjon uten at man er seksuelt opphisset, og ledsages ofte av smerte i penis og mellomkjøttet (området mellom penis og endetarmsåpningen).
Sannsynligheten for å få slik vedvarende ereksjon øker hvis man har brukt midler mot impotens, særlig i form av impotens-sprøyter i penis. Andre faktorer som kan føre til denne tilstanden er skader mot penis, bekkeninfeksjon eller kreft, men ofte finner man imidlertid ikke noen bakenforliggende årsak.

Du bør ta kontakt med lege så snart som mulig for å få dette nærmere undersøkt. Hvis det viser seg å være en form for vedvarende ereksjon må dette behandles raskt. En kan da enten sprøyte inn karsammentrekkende stoff i penis slik at blodmengden i penis reduseres, eller man kan tømme penis for blod med en sprøyte. Langvarig ereksjon skader svamplegemene i penis og kan føre til impotens.