Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ubehag på halsen

Spørsmål

Hei!
Jeg har de siste 3 dagene følt smerte i venstre side av strupehodet og oppover mot venstre del av kjeven. Det føles enkelte ganger som om det sitter i venstre del av kjeven, andre ganger blir smerten mer markert om jeg trykker med fingre inn på venstre side av strupen og videre oppover. Det kjennes nesten ut som en muskelstrekk, men er usikker da jeg ikke kan erindre at jeg har strukket nakken/halsen i de siste dagene. Smerten dukket opp i løpet av en formiddag. Jeg har ingen problemer med å vri og bøye hodet, og smerten tiltar ikke vesentlig når jeg gjør hode/nakke bevegelser.
LITT plagsomt (...det gjør ikke fryktelig vondt), men mest av alt er jeg litt smånervøs, da jeg røyker og bruker snus. Har ingen andre spesielle plager utover det normale. Tannstatus er rimelig grei, var til tannlege for 4 måneder siden og fikset det som var, mao ikke tannpine.
Noen forslag?

Mann, 34 år

Svar

Hei !

Jeg forstår at du lurer på hva dette er, for det gjør jeg også !
Og så har jeg jo ikke muligheten til å undersøke deg.
Umiddelbart virker det ikke som det er noe du skulle ha grunn til å bekymre deg vesentlig over, mange "vondter" kan komme og gå, uten at man finner noen sikker diagnose eller forklaring.

Jeg tenker litt i retning av om du kanskje har en oppsvulmet lymfeknute, da disse lett oppstår på halsen, og kan bli ømme. Dette vil en lege kunne kjenne om du får foretatt en legeundersøkelse. Man kan også ofte kjenne disse selv som en liten erte / mandelstor kul.

Videre kan det definitivt være muskulært, en eller annen "strekk" e.l. som du ikke nødvendigvis husker når det oppstod.

Du sier at du er litt smånervøs, med tanke på at du røyker og bruker snus.
Det har du egentlig grunn til å være, for å røyke er overmåte farlig !
Farligere enn man kan forestille seg, faktisk.
Men disse symptomene dine du presenterer her, er vel egentlig litt vanskelig å koble med de vanligste sykdommene som oppstår som følge av røyking, så noen umiddelbar sammenheng der ser jeg ikke ut fra det du forteller.

Jeg ville trygt sett dette litt an, og hvis ikke det forsvinner litt etter litt, bør du oppsøke lege for å finne ut hva det er for noe.

Lykke til og god påske !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-