Ubehag i perineum

Spørsmål

Jeg har lett ubehag i området mellom anus og pungen. Det kjennes ut som det sprenger litt.
Når jeg går merkes dette ikke, bare når jeg sitter og ligger. Noen ganger merkes det bedre enn andre ganger. Jeg har ingen smerter ved vannlating. Kan dette være "mekanisk", mener at jeg hadde dette for en del år siden og at det ble borte etter noen besøk hos kiropraktor, jeg mener han kalte det bekkenlåsing. Har hatt dette i ca 3 uker. Slo meg i halebenet for ca 2mnd siden.

Mann, 49 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !
Området mellom anus og pungen kalles perineum.
Jeg vet ikke eksakt hva kiropraktor har ment når han oppfattet det som "mekanisk" eller bekkenlåsing, den gang du hadde det for en del år siden.
Bl.a. fordi kiropraktikk er tildels noe forskjellig fra legemedisinsk kunnskap og diagnostikk på noen felter, men det betyr selvfølgelig ikke at deres diagnoser nødvendigvis er mindre korrekte, men at der brukes andre forståelsesmodeller og begreper, og ikke minst behandling.

Det kan jo være at du har fått tilbake det du hadde for noen år siden, og slikt sett vil det jo ikke skade å forsøke behandling hos kiropraktor for dette, og se om du da blir bedre. Blir du da bedre, så var jo dette riktig diagnose (og behandling)

Imidlertid tenker jeg at du for ordens skyld skulle gå til din fastlege og undersøke om du kan ha andre tilstander som kunne forklare ubehaget.
Jeg tenker da på f.eks. infeksjon i prostata, urinveisinfeksjon eller klamydia, selv om det du beskriver ikke er helt typiske symptomer for disse tilstandene.

Det kan også være at din skade mot halebeinet for 2 mnd siden, er det som forsårsaker smertene. Dette kan din lege undersøke nærmere, evt med et røntgenbilde.

Konklusjon:
Utelukk infeksjoner m.v. som nevnt ovenfor, og hvis ikke du har noe slikt, så synes jeg du skal forsøke en behandlingsrunde hos kiropraktor, iogmed at det har hjulpet deg før.

Lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn