Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ubehag i leggen

Spørsmål

Hei!

Jeg har den siste 1,5 uken hatt et problem med høyre legg. Det kjennes ut som om noen konstant kniper rundt den store leggmuskelen. Det har ikke vært direkte vondt, men mer ubehagelig og irriterende. Merker ikke mye til det når jeg beveger meg, men med en gang jeg slapper av pleier ubehaget å komme. Det brer seg også noen ganger til den nedre del av leggen, også på framsiden. Jeg var ute i kulden igår, da ble det verre.

Er det bare anspenthet? Mangler jeg vitaminer eller mineral? Kan nevne at jeg er student, i eksamenstid og har spist litt så som så den siste tiden. Men syns det er merkeligt om det i såfall bare skal gå utover høyre legg.. Er bekymret over om det kan være bløtvevsarkom eller bensarkom.

Begge legger er like varme og har samme farge. Høyre legg er noe større, men har alltid vært sterkere i denne foten (styrketrening osv.). Har like god smerteregistrering i begge ben.

Kan tilføye at jeg har Faktor V Leiden gen (den heterozygote varianten)

Mvh
Kvinne, 20 år

Svar

Hei! sarcom er helt usannsynlig ut fra det du beskriver. Benkreft gir smerter i selve benet, dvs skinnbenet som kan kjennes rett under huden. Jeg er enig med deg i at stress og eksamenstid ikke kan forklare dette. Det er viktig å være oppmerksom på blodpropp. Det kan gi smerter i leggen og du har en viss predisposisjon for dette med faktor V delvis genvariant. Dyp venetrombose gir hevelse og sprengfølelse i leggen. Det kan være vanskelig å fange opp dette, da symptomene kan være veldig varierende. Dersom du synes plagene er ille, synes jeg du skal få dette vurdert av fastlege/legevakt. Andre mulige årsaker er betennelse i muskulatur/sener evtBaker cyste baktil i knehasen som kan sprekke og gi ubehag i leggen.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-