Uavklarte kuler og smerter i ryggen

Spørsmål

Min datter har smerter i korsryggen. Det har blitt en kule som kommer ut (man kan føler denne kulen)på begge sider, mer på høyre siden hvis hun sitter og da for hun ganske vondt. Hun har vært hos MR da blir det sagt det kunne våre fettkuler. Men smerter blir mer og mer og ofte. Hun kan ikke sitte lenge uten smerter i bussen eller på skolen. Hun bruke en belte for å holder ut. Det må skjer noe men jeg vet ikke hva. Håper du har en rad.
Det er svar fra legen:
De kan ikke se noen unormale kuler på bildene. Kulen som er mulig å kjenne over korsryggen din er mest sannsynlig en liten fettkul. Dette er ikke farlig.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg synes ikke din datter skal gå med uavklarte smerter i ryggen, spesielt ikke når det også øker på. MR antyder at det kan være fettkuler, men jeg synes helt klart, at bildene bør vurderes på en røntgenavdeling, som har spesialkompetanse på å vurdere slike kuler (sarcomsenter). På Vestlandet er dette på Haukeland Sykehus, og jeg synes fastlegen bør rådføre seg med nærmeste slike avdeling. Utredning av bløtvevssvulster krever ofte nærmere diagnostikk enn rutine-MR, og dette vil en slik røntgenavdeling kunne veilede i forhold til.

Jeg kan dessverre ikke si så mye om korsryggssmertene ut fra de opplysninger som foreligger, men jeg vil igjen poengtere viktigheten av at alle kuler skal sikkert avklares. Deretter bør hun vurderes for sine ryggplager.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn