Tydeligere hake- og kjeveparti

Spørsmål

Hei!

Jeg har en veldig usynlig kjeve/hake.

Jeg leste på ung.no at en helsesøster besvarte der at man kan få mer synlig kjeve ved å tygge mye, og hardt sånn som feks gulrot. Er dette for seint i en alder av 26, eller er dette tilfelle?

Har dere eventuelt tips til hva man kan gjøre for å få mer markerte kjeve / hake uten å gjøre plastiske inngrep? Har hørt at en fettprosent på 8-10% kan markere bedre, men jeg tror de er ganske usynlige i utgangspunktet.

Svar

Hei,

Jeg kan nok ikke hjelpe deg noe særlig på vei her - jeg kjenner ingen metode for å få tydeligere hake- og kjeveparti. Dette er nok i stor grad genetisk bestemt. Som du er inne på kan det hende at ved å opprettholde normalvekt (les: unngå overvekt og fedme) så vil man tydeligere se ansiktstrekk. Jeg vil samtidig fraråde deg å gå ned i vekt med dette som målsetting, da det antakelig er en veldig kort vei inn i en spiseforstyrrelse og skadelig undervekt.

Jeg har liten tro på at det å "tygge mye" (ut over det du bruker kjeven til i løpet av måltidene i hverdagen) vil påvirke hake- og kjevepartiet i særlig grad. Det er derimot sannsynlig at det å tygge mye ut over vanlige måltider (for eksempel overdreven bruk av tyggis) vil kunne føre til stiv kjeve og problemer med kjeven. Dette kan muligens forplante seg til en hodepine eller andre problemer. Dropp derfor denne ideen. Dropp også ideen om kosmetiske inngrep - det er helt unødvendig for å leve et godt og meningsfylt liv.

Hilsen Jacob