Triggerfinger

Spørsmål

Hei!
Jeg er en kvinne på 20 år, som har problemer med den ene tommelen min. Hver gang jeg skal rette den ut, så må jeg "knekke" den opp. Det er som regel ikke vanskelig å knekke den opp, og gjør dette uten hjelp av andre fingre. Når jeg har rettet den ut, blir den fortsatt ikke like rett som den andre tommelen og det føles på en måte ut som den er ute av ledd. Noen dager (særlig morgener) låser den seg helt, og er veldig vond. Tommelen har vært slik hele livet mitt, men har ikke hatt noe særlig smerter før nå.

Jeg har ikke problemer med noen andre ledd, kun denne tommelen.I tillegg er den "kulen" nederst på tommelen 3-4 ganger så stor som den andre tommelen. Tommelen blir bedre av aktivitet - da jeg var yngre låste tommelen min seg mye oftere, men da jeg fikk min første hest og red nesten hver dag ble det bedre, men etter et stevne for noen måneder siden har jeg hatt mye smerter. Jeg klarte å slå tommelen min ned i nakken på hesten min og den ble dratt mer ut av "ledd" enn den blir når jeg retter den ut selv. Etter dette har den låst seg mye oftere.

Jeg dro til fastlegen min for litt siden og ble videresendt til MR. Jeg fikk svar på den idag, og der sto det at det er påvist normale forhold. Hva i alle dager er galt med tommelen min, når de ikke finner noe på MR?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

I utgangspunktet høres dette ut som en såkalt "triggerfinger", hvor det sannsynligvis finnes en knuteformet fortykkelse i bøyesenen til tommelen, som haker seg opp i senetrinsen når du prøver å strekke ut tommelen. Dette er en veldig enkel diagnose å stille ved å undersøke tommelen din, og slett ikke noe som et MR-bilde nødvendigvis vil kunne fremstille. Be fastlegen undersøke deg ift dette, og henvise deg videre til en poliklinikk som driver med håndkirurgi for en vurdering. Dette kan vanligvis avhjelpes veldig lett med en enkel operasjon.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn