Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Trangere forhold baktil på penis

Spørsmål

Når penis er errigert har det oppstått en forsnevring i bakre del av penis. Virker nærmest som der er en "slangeklemme" rundt penis og et parti på 1- 2 cm får en langt mindre diameter enn penis for øvrig, samtidig blir penis nå også kortere ved errigert tilstand. Oppdaget det for ca 3 uker siden. Ingen smerter ved gjennomføring av samleie. I slapp tilstand kan det virke som det er noen kuler inne i lemmets bakre del, også her helt uten smerte når jeg klemmer på disse "kulene". Mener å huske at jeg for ca 20 år siden ved et svært aktivt samleie fikk følelsen av at nå brekker penis, det gjorde den ikke, men fikk seg kanskje et knekk. Kan det være en følgeskade som nå melder seg? Er 73 år og samleiefrekvensene er nede i 5 - 7 dager mellom hvert samleie.

Skal jeg bare se det an eller oppsøke fastlegen?

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Slik du beskriver hva du nylig har oppdaget kan det være at årsaken ligger i det vevet som, når det ved seksuell opphisselse fylles med blod hvis tilstedeværelse konstituerer ereksjonen, av og til kan utvikle seg i en retning som får slike symptomer som du nå har fått. Du nevner at du for ca. 20 år siden følte at penis fikk en knekk der hvor du nå har de kulene du beskriver. Og ja, muligens kan det du nå kjenner ha en sammenheng med det du da opplevde, men som ikke på det daværende tidspunkt ga symptomer sterke nok til at du oppsøke lege for dem. Slike "brekk" kan forårsake en utvidelse av noen av de ørsmå kamrene som fylles med blod og etterhånden forårsake en slags "bul" på penis, det er sjelden, men forekommer altså. Noe lignende kan muligens ha utviklet seg gjennom år og gitt deg symptomer som du beskriver. En annen mulig forklaring kan muligens ligge i eventuelle forandringer i den stramme hinnen som omslutter penisskaftet slik at ereksjonen holder seg når det er aktuelt, men som i vanlig tilstand ikke legges merke til idet den er slik laget som den er. Hva årsaken til dette kan være er det vanskelig for en ikke-spesialist å si noe sikkert om. Andre forklaringer kan sikkert også være aktuelle her.

Dette hører helt klart til urologens område og du bør så snart du kan bli henvist til spesialist i urologi. Han eller hun vil gjøre en grundig undersøkelse av dine urogenitale organer, sannsynligvis bl.a. en ultralyd og gå videre med andre undersøkelser til en diagnose er stilt. Lykke til og god bedring !