Trang forhud

Spørsmål

Da jeg var barn ble jeg operert for trang forhud. Siden det har ting fungert greitt, selv om jeg aldri har kunnet dra forhuden helt over hodet i erigert tilstand.

Den siste tiden virker det som om problemet har blitt verre, og jeg har etterhvert begynt å få sår ved samleie. Det virker som om jeg "revner" i stringen til forhuden.

Jeg hadde tidligere en ganske lei soppinfeksjon, og jeg må vel innrømme at jeg ikke var alt for flink til å smøre meg med salven jeg fikk tildelt. Jeg er nå bekymret for at det skal være noe alvorlig, og i tillegg fungerer jeg ikke seksuelt.

Hva tror lege dette kan være, og hva bør jeg gjøre for å rette opp i problemet ?

Mann, 31 år

Svar

Hei!

Det er ikke mulig for meg å gi deg et godt svar på dette over internett uten å ha undersøkt deg.

Imidlertid kan det være at en sprekk i huden ikke får "ro" til å gro ordentlig og at det er derfor du stadig revner opp igjen. Dette burde i såfall gi en del smerter.

En annen forklaring kan være at arrvev der du ble operert eller etter en tidligere sprekk kan skrumpe litt og gi en trangere forhud. Jeg tror neppe dette er en alvorlig sykdom, men det kan selvfølgelig være svært plagsomt. Det er mulig at forhuden bør fjernes helt hvis du har mye problemer med å fungere seksuelt. Dette er i såfall et enkelt inngrep som gjøres på sykehuset.

Be legen din om å se på dette og vurdere eventuelle tiltak.