Trang forhud

Spørsmål

Jeg er en gutt på 17 år som snart skal bestille operasjon for trang forhud.Jeg er lei av denne plagen og ønsker å bli kvitt den.I den forbindelse har jeg noen praktiske spørsmål:

Hvordan foregår operasjonen?Jeg vet at den er i lokalbedøvelse,men hvordan er dette ihh. til smerter og slikt?Hvordan er det med smerter etter inngrepet,og hvor lang tid går det før ting stabiliserer seg?

I og med at jeg har svært trang forhud (kan kun se en liten del av penishodet)
er penishodet svært følsomt,noe som oppleves som ubehagelig når det en sjelden gang kommer i kontakt med noe annet.Hvordan vil dette utvikle seg i etterkant av operasjonen?

og sist,men ikke minst:
er dette noe som jeg kan slippe å involvere foreldrene mine i? jeg vil helst ordne dette så raskt og effektivt som mulig,slik at jeg slipper å tenke mer på det.Jeg har tenkt å velge en privat klinikk.

Mann, 17 år

Svar

Vel - det var mange, men konkrete sprøsmål:
1. Operasjon gjøres i lokalbedøvelse ved at det settes en sprøyte med bedøvelse. Det du kjenner er et lite stikk når den settes, og ellers ikke noe smerter.
2. etter operasjonen: blir nok litt vondt noe tid etterpå, men ikke så ille!
3. Før det stabiliserer seg, vil det nok ta den tiden det tar å gro som et vanlig sår.
4. Med følsomhet: det vil nok til å begynne med være litt "overfølsomt" fordi penishodet ikke har vært ordentlig "ute i friluft" Men det blir raskt bedre.
5. Når det gjelder foreldrene dine så ville jeg ta det opp med legen din