Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Trang forhud

Spørsmål

Hei. Litt usikker på om spørsmålet skal til sexologen eller allmennlegen.
Jeg har hatt en operasjon for trang forhud, for kanskje 6 år siden.
Jeg har jo ikke noen andres følelser å sammenlikne med, men fortsatt synes jeg det til tider kan være litt ubehagelig å trekke forhuden helt tilbake.
Jeg tok opp dette med fastlegen min, men da han tok en kikk på forhuden(riktignok ikke under ereksjon), sa han at det så ganske bra ut og ville ikke ha noen ny operasjon grunnet risiko ved inngrep.

Når jeg onanerer fungerer det uproblematisk(ved mindre jeg selv blir harhendt), men ved samleie merker jeg litt smerte, spesiellt i begynnelsen. Etterhvert blir det en merkelig blanding av lett smerte og nytelse. Jeg har tidligere klart å fungere i forhold, uten at dette har påvirket sexlivet mitt noe særlig, men jeg merker et par ting ved dette.
Jeg bruker ofte betydelig lenger tid på å få utløsning enn gjennomsnittet. Det hender partneren min kommer både en og to ganger før jeg kommer, og en del ganger har hun fått så mye orgasmer at hun har blitt tørr.
Enkelte andre ganger kommer jeg ikke i det heletatt.

Smertene jeg kjenner til å begynne med blir etterhvert borte(eller kanskje dekket over med nytelse).
I de tilfellene jeg ikke kommer, er jeg stiv hele tiden, men istedenfor å få utløsning blir jeg slapp og nummen over hele kroppen, og en ekstrem "prikkefølelse" i ansiktet og hendene. Jeg får ikke samme reaksjon ved en utløsning. Hva kan dette være?

Når dette skjer, er det spesielt når jeg har ny partner. Sikkert av mange ytterligere årsaker som nervøsitet, og at vi ikke har "funnet ut av hverandre". Problemet med dette er at mange jenter i dag ser jo på sex som en obligatorisk greie som skal være bra fra første stund. At å ha sex tidlig i forholdet er som å "prøvekjøre bilen før man kjøper den" og slikt har jeg jo hørt jenter si.
Uansett om jeg er åpen om dette før sex, eller om jeg lar det gå sin gang, så føler jeg at jeg stiller med et handicapp på sjekkern?

Svar

Hei og takk for brevet ditt! På det du skriver tenker jeg at du nok fortsatt har en for trang forhud. Jeg undrer meg litt over at legen din sier at du ikke trenger å gjøre noe med det, for du beskriver jo plager ved ereksjon og samleie som tilsier at forhuden kan virke for trang. Og at det skal bli store komplikasjoner ved en eventuell ny operasjon forstår jeg ikke. Det høres ut som du fortsatt har en forhud selv etter operasjonen, og at denne er for trang ved ereksjon. Og det dette kan lett korrigeres ved et lite snitt, og det bør nok en spesialist i urologi vurdere. Det behøver sikkert ikke gjøres noe stort snitt, At du kan bruke litt lengre tid enn mange på utløsning er jo for mange jenter et pluss, og der skulle du ikke behøve å bekymre deg når det gjelder sjekkemarkedet da du jo forteller at jenta kan ha opp til flere orgasmer mens dere holder på. Så det er jo et pluss for deg. At du av og til ikke får utløsning er nok nettopp fordi du sliter midt mellom nytelse og smerter når du har sex, og det gjør at signalene til utløsning fra hjernen hindres og i stedet gir deg disse litt underlige kroppslige fornemmelsene.
Så jeg vil nok anbefale deg å be legen din om en henvisning til urolog, som kan vurdere deg for en en liten operasjon av forhuden.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-