Trang forhud

Spørsmål

Hei, jeg kontakter dere fordi jeg ikke har lyst til å gå til min fastlege med dette med mindre jeg absolutt må, siden dette er litt sjenerende.
For over 6 måneder siden (husker ikke helt når det startet), begynte jeg å merke at det svei ifra penis iløpet av hverdagen. Når jeg kom hjem for å undersøke kunne den være rød og sår. Siden dette ikke gjorde så veldig vondt eller var så veldig forstyrrende gjorde jeg ikke så mye med det. Det kom og gikk, og det kunne være helt fint i mange dager, men så kom det tilbake igjen. Etter en stund begynte jeg å få en slags gul-farget utflod i forskjellige mengder, ofte så mye at det la seg i undertøyet. Dette skjer meg fortsatt noen ganger idag.
Etter en stund ble også forhuden min ganske stram. Den er så og si konstant stram, og må "mykes opp" for å klare å dra den tilbake. Og når den dras tilbake ser det ut som en slags hevelse på huden, men det skal jeg ikke si for sikkert.
Jeg har som regel ingen store smerter ved "bruk" av penis, hverken onanering eller urinering.
Jeg har aldri hatt sex eller vært i kontakt med andre mennesker seksuelt.
Jeg syntes selv at jeg har en god hygiene og en grei helse og kost. Selv om dette ikke er et veldig ille problem i hverdagen, begynner jeg å bli litt bekymret da det har vedvart så lenge og jeg trodde det ville gå over av seg selv.
Setter pris på gode råd! Hilsen mann 21.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Siden du ikke har hatt sex, så kan jo kjønnssykdommer som klamydia og gonore utelukkes. For det skulle en jo såklart ha tenkt på, når du sier svie fra penis osv.

Men når det er utelukket, så tenker jeg følgende:
Etter alt å dømme består ditt problem i at forhuden din er for trang. Du forteller jo at den må "mykes opp" for å klare å dra den tilbake, og at det blir en slags hevelse når du har dratt forhuden tilbake. Denne antatt for stramme forhuden kan så muligens forårsake betennelse / infeksjon under forhuden eller på glans, som kan gi svie og rødhet, slik du forklarer.

Jeg synes så definitivt at du skal gå til legen din med dette, for det er etter alt å dømme ting som det er lett å hjelpe deg med, og du har jo hatt det altfor lenge allerede. Kanskje du trenger en antibiotikasalve for eventuell infeksjon, og i tillegg vil legen din vurdere om du kan ha nytte av en liten operasjon for å gjøre forhuden mindre trang. Med det sier jeg slett ikke at det nødvendigvis er slik, men at det kan vurderes, for hvis det er slik, har du jo en enorm nytteverdi resten av livet, av en minimal operasjon. Men la det være helt klart at det velger du selvfølgelig selv, om det skulle være slik at du blir tilbudt det. Du vil uansett ikke bli operert der og da hos legen din, naturligvis, det blir i første omgang kun en samtale og vurdering av dette.
Blir dere enige om det, så vil legen henvise deg til en kirurg for få ordnet det.

Du sier innledningsvis at du ikke har så lyst til å gå til legen din med dette, kanskje fordi det er din penis og du opplever det som flaut eller lignende?
Til det kan jeg si noe veldig viktig:
Alle leger ser alle kroppsdeler til mennesker, inklusiv peniser, nærmest daglig hele yrkeslivet gjennom. Det er like rutinemessig og "u-flaut" som å vurdere et kne eller en sår hals. Legen din håndterer dette på en så profesjonell og grei måte at du vil oppleve at det er ikke flaut i det hele tatt. Det er kun noe du tenker før du har vært til lege, av den grunn at vi mennesker til vanlig ikke viser penis til fremmede mennesker, og derfor mistolker vi det å vise en penis til en lege som "flaut", selv om det så åpenbart ikke er det, og heller ikke oppleves slik når du først er der. Så ikke la det stoppe deg!

Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-