Trang forhud og svie på glans

Spørsmål

Jeg fikk for et par år siden tilbakefall av fimose. Jeg er tidligere operert for trang forhud, som dekket hele penis i så stor grad at det var vanskelig å late vannet. Men dette ble operert da jeg var 12. Så for et par år siden fikk jeg det igjen. Jeg har vært hos legen flere ganger pga dette (fastlege), og nå sist ble vi enig om at jeg skulle sjekkes av urolog, for muligens å operere igjen. Selv om det denne gangen ikke er like ille som det var da jeg var 12. I slapp tilstand er det mulig å trekke forhud tilbake, men ikke med ereksjon.

Det som bekymrer meg er at jeg for et par måneder siden opplevde att det svei litt da jeg dusjet penishodet. Og jeg gikk til legen, og fikk fluconazol for candidabalanitt. Sviingen forsvant, men nå er den allerede tilbake etter ca 6 uker uten. Det er ikke forferdelig vondt, men jeg frykter jo ting som peniskreft og slike ting. Jeg gikk på en 6 tabletters 150mg kur med flukonazol, fordi jeg hadde hudsopp mange steder på kroppen. Så jeg tviler på at det er sopp der nå. Jeg har også for et par uker siden begynt å smøre penishodet med daktakort. Det jeg lurer på er følgende:

Bør jeg søke fastlege enda en gang, for å få henvisning til hudlege? Pga denne sviingen hvis jeg trekker huden helt tilbake og dusjer lett mellom glans og forhud.
Eller trenger jeg ikke foreta meg noe før jeg får time om et par måneder til urolog?

Hilsen mann 43

Svar

Hei.

Det er mulig at din svie på penishodet skyldes din for trange forhud. Det kan gi grobunn for sopp m.m. Isåfall, og uansett, er det et riktig trekk å få en vurdering av urolog mhp om du bør opereres for fimose nok en gang. Det høres jo utvilsomt slik ut, hvis det er så ille at du ikke klarer å trekke forhuden tilbake under ereksjon.

Så spør du om du bør til hudlege. Det kan være et godt supplement til urologen, og svaret mitt er ja. Selv om det altså er mulig at en operasjon for trang forhud er det som vil løse problemet ditt.
Jeg ser det ikke slik at dette er noe du absolutt må til hudlege for. Du kan godt vente til urologtimen, om ikke svien og kløen blir verre, eller du kan også få en hudlegevurdering underveis her.

Du tenker på peniskreft og fæle ting. Det kan du legge fra deg. Svien forsvant midlertidig med soppmidler, og det hadde ikke skjedd om du hadde hatt kreft. Forøvrig er peniskreft så sjeldent at det knapt har noen hensikt å tenke på det, spesielt ikke en sammenheng som dette.

Håper det var greie svar. Ha det bra.