Trang forhud - men ikke bra

Spørsmål

Hei.

Jeg har nå vært behandlet to ganger for trang forhud. Det vil si at jeg har fått to snitt i forhuden. Rettere sagt, først ett snitt, og så gjort det litt større.

Problemet er litt bedre men fremdeles langt fra optimalt.
Bør jeg foreslå å bli omskjært? Hvordan er den prosessen? Bivirkninger? Hva skjer etter behandlingen? Når blir alt normalt igjen? Hvordan foregår omskjæring?

Nå opplever jeg av og til at forhuden trekkes litt tilbake, når jeg har klært på, og det er som om huden bak forhuden, kommer borti klærene, noe som gjør litt vondt. Vil dette forsvinne med tiden, eller dersom jeg blir omskjært?

Jeg skal om få dager inn til førstegangstjeneste. Er det mulig å få gjort noe med dette problemet i løpet av førstegangstjenesten?

Sykdommer: Trang forhud

Mann, 19 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Hvis du ikke synes du "fungerer" normalt nedentil bør du snakke med legen din og be om en vurdering, evt henvisning til urolog som kan sette deg opp til operasjon hvis dere sammen blir enig om at det er nødvendig.

Omskjæring foregår enkelt ved at forhuden fjernes kirurgisk. Dette foregår i narkose, men du kan dra hjem samme dag. Etter dette må såret gro, og det tar minst en uke og kanskje to før du føler deg ganske normal igjen. Etter omskjæring vil nok følsomheten gå litt ned i de ytterste områdene av penishuden, men det er lettere å holde rent og mange er fornøyd etter operasjonen.

I førstegangstjenesten har du vanlige rettigheter til helsetjenester og du kan benytte deg av militærlegen der du skal være stasjonert. Det er uansett ingen kostnader utover egenandel hvis du får utgrepet utført på et offentlig sykehus.