To ukers ferie i Thailand med barn på to og fire år

Spørsmål

TAKK FOR EN OPPLYSNINGSRIK SIDE.
VI ER EN FAMILIE MED TO BARN PÅ 2 OG 4 ÅR. NÅ VURDERE VI Å REISE TIL THAILAND PÅ 2 UKERS FERIE. FLYREISEN ER JO FORHOLDVIS LANG, MEN VI SKAL STORT SETT FLY OM NATTEN. ER DETTE EN FOR STOR PÅKJENNING FOR BARNA? ER DET STOR RISIKO FOR INFEKJON? BØR VI IKKE REISE? MVH "LITT ENGSTELIG"

Kvinne, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Jeg synes personlig at det er tull å dra så langt for så kort tid med to så små barn, hvis det er for fornøyelsens skyld. Det er ingen stor risiko for alvorlige sykdommer, men det er slitsomt for barna og de har ingen glede av det, og jeg tviler på at det blir særlig avslappende for dere voksne. Det tar flere dager å komme i ny døgnrytme etter tidsforskyvningen. Og en viss sykdomsrisiko er det. Diaré er livsfarlig for en toåring. Denguefeber er en vanlig sykdom i Thailand. Barna bør ha hepatitt A-vaksine, og dere voksne må i tillegg sørge for å ha oppdaterte vaksiner mot difteri, stivkrampe og polio. Når det gjelder andre råd, se www.reiseklinikken.com.

Mitt råd er å ikke reise utenfor Europa før det minste barnet er fem år, dersom dere ikke må reise på grunn av arbeid eller familiebesøk.

Har du spørsmål om REISEMEDISIN?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Gunnar Hasle REISEMEDISIN
Pris fra 259,-