To trykk; Fibromyalgi!

Spørsmål

Hei,jeg har hatt store smerter i kroppen i en lang periode.Jeg hadde utslag på blodprøvene at jeg hadde revmatisme. Når jeg var hoss revmatalog på mandag,sa han etter å trykket meg på 2 plasser at jeg hadde fibromylagi,hele besøket hoss han tokk 5min. første gangs besøk.
Er det ikke slik at Fibromylagi ikke gir utslag på blod prøver og at spesialisten skal sjekke 7 punkter.
Han tok nye prøver da han var litt usikker på den ene jeg hadde tatt.
Jeg trodde at jeg skulle få svar på mine spørsmål men føler at jeg sitter med fler etter timen hoss Revmatalogen.
Så spørsmålet er burde jeg slå meg til ro med hva han sa eller burde jeg oppsøke en annen Revmatalog.

Sykdommer: fibromylagi

Kvinne, 39 år

Svar

Hei!

Dette er selvfølgelig ikke en fullverdig undersøkelse og konsultasjon. Å stille diagnosen fibromyalgi er svært vanskelig og krever grundig sykehistorie og disse trykkpunktene du nevner er kun en del av hele bildet. Dessuten må en revmatolog kunne utelukke andre lidelser og ikke bare gå rett på en diagnose på denne måten. Og sist men ikke minst; en slik diagnosesetting krever at man gir god tid til å informere om diagnosen og skissere en eventuell plan for videre utredning, behandling eller aktiviteter.

Jeg synes ikke du skal godta dette, men be fastlegen din om en ny henvisning, og gjerne fortell ham om konsultasjonen hos revmatologen du var hos. Det kan godt hende du har fibromyalgi likevel men jeg synes det er dårlig medisinpraksis det du beskriver. Det minste du kan forlange, og som du har en soleklar rett til, er skikkelig informasjon.