Tilheling på MR etter skade

Spørsmål

Hei, Ble påkjørt bakfra på fortauet av syklist mai 2016. Ble liggende på akutten et par timer før jeg fikk beskjed om å reise hjem. Det ble ikke tatt røntgen eller Mr tross smerter i ankel og bryst. Var blå og forslått men prøvde og leve som normalt.
Hadde smerter og fastlegen rekvirere MR,tatt juli 2016. Funn og resultater høyre kne:udislosert fraktur på caput fibulae med tydelig benmargsødem. mindre benkontusjon i laterale tibiakondylen. Funnet er posttraumatisk betinget. Lett ødem i mediale collateralligament, men ingen gjennomgående ruptur. Intakt mediale collateralligament. Ingen tegn på korsbåndskade. Lette degenerative forandringer i bakre horn på mediale menisken men ingen gjennomgående ruptur. Ingen hydrops. R: Benkontusjon tilsvarende udislosert fraktur på caput fibulae, mindre benkontusjon i laterale tibiakondylen. Høyre ankel: lett benmargsødem sentralt kranielt i talus. Funnet kan være posttraumatisk betinget. I øvrige ingen tegn på fraktur eller dislokasjon. Lett bløtdels ødem kring laterale malleolus. Ingen tegn på muskelskader eller ligamentskade. Ingen økt mengde væske i leddene. R: Benmargsødem i talus. I øvrige ingen skjelettpatologi. Lett bløtt dels ødem omkring laterale malleolus. Undersøkelse 2017, økende plager og smerter. Greie ankelsvar. MR høyre kne:Siden foregående undersøkelse er det fullstendig tilbakegang av benmargsødemet i proksimale del av fibula, ingen sekvele etter fraktur i fibula. Normal anatomi og signal i benmargen i distale del av femur og i proksimale del av tibia.Sparsomme degenerative endringer i bakre horn mediale menisk men ingen ruptur. Upåfallende korsbånd, sideligamenter og patellarligament. Normale signaler i Hoffas fettpute. Degenerative forandringer med lav bruskdekning både på baksiden av patella og bruskdefekter på både laterale og mediale femur-og tibiakondyls leddflater. R: Degenerative forandringer både i laterale og mediale kammer og på baksiden av patella med bruskdefekter på leddflatene.

Svar

Hei!

Du har ikke formulert noen problemstilling eller spørsmål.

Dine gjentatte MR-bilder viser forventet tilheling i et lite brudd i skinnebeinets leddflate i kneleddet. Det var også et mindre brudd i spolebeinet samme side. Ingen skade av leddbånd, og meniskene er slik man forventer ut fra alder. Alle forandringer som ikke var betinget i forventet slitasje er gått tilbake. I høyre ankel var det et blåmerke i knokkelvevet, og ikke noe som skal tolkes som sykdom med mindre det vedvarende gir dype plager i ankelleddet.

Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-