Til Dubai med en baby? 62345

Spørsmål

Hei,

Vi fikk barn 22. juli, og har vurdert en tur til varmere strøk i desember. Spørsmålet er om det er forsvarlig med en baby. Vi kunne først og fremst tenkt oss en uke til Dubai, men Kanariøyene er et annet alternativ.

Barnet skal følge standard vaksinasjonsprogram, og dersom vi drar vil vi finne et sted med god standard og med mulighet for å koke vann. Mor gir bryst, men har ikke tilstrekkelig produksjon slik at morsmelkerstatning må gis i tillegg.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei
Både Dubai og Kanariøyene er forsvarlige alternativer om man skal reise med en baby. Det er viktig å velge land hvor det ikke forekommer malaria, og land hvor det er god hygiene. I Dubai og Kanariøyene vil det også være et godt helsevesen tilgjengelig, om noe skulle skje. Dubai er innenfor området der mygg som kan spre zika-virus og denguevirus kan forekomme, men dette overvåkes nøye, og i følge landets helsemyndigheter er Dubai fri for slik mygg.

Riktignok er det et spørsmål om hva det skal være godt for å legge ut på et slikt prosjekt med en så liten baby. Det er en lang flyreise, og temmelig slitsomt å reise.

Det er bra at barnet dier. Om barnet får diaré er det viktig at det får så mye morsmelk som mulig. Eventuelt kan man supplere med ORS (oral rehydration salts), som er et pulver med glucose, salt og kaliumklorid i riktig blandingsforhold, som skal blandes ut i en liter rent vann. På norske apotek heter det Gem Collet.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn