Testistorsjon

Spørsmål

Jeg fikk en akutt hoven høyere testikkel i helgen. Syklet Trondheim-Oslo. På søndagsettermiddagen begynte den hovne opp.
Det smerter og jeg fikk feber. Var hos fastlegen og det ble tatt alle mulige prøver. Fastlegen sendte meg til kirurgisk poliklinikk og de tokk flere prøver. Har fått antibiotikabehandling ciprofloxasin Hadde 106 i crp og utslag på allt når det gjelder urin. Leste så på lommelegen.no om testistorsjon. Hva er symptomene ved testistorsjon. Kan det være resultatet etter en lang sykkeltur

Mann, 38 år

Svar

Hei! Takk for spørsmålet.
Testistorsjon eller funikkeltorsjon som det mer korrekt kalles kan debutere som plutselig sterke smerter ene halvdelen av pungen eller i magen på samme side. Ofte kan ha oppstått under sport eller lek.
Ofte rapporterer pasienten om kvalme og kaster ikke sjeldent opp. Feber er imidlertid ikke så vanlig.
Det lar seg sjelden gjøre å kjenne på testikkelen fordi den er så intenst vond.
På grunn av venestuvning (avklemte blodårer) så blir testikkelen hoven.
Det bør foretas rask undersøkelse (ultralyd)eller operasjon ved mistanke om testistorsjon, ellers så kan man risikere å miste tesikkelen på grunn av blodmangel.
I ditt tilfelle så peker CRP og urinprøver i retning av en ordinær infeksjon heldigvis.
Håper svaret er til hjelp.
God bedring!

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Jorge Alexis Rengifo Pereda
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-