TALGKJERTLER

Spørsmål

Hei!

Jeg har veldig mange "kuler" på penis. Jeg vet at det jeg har ikke er noen kjønnssykdom, men noe med at talgkjertlene tilstoppes (eller noe sånt). Det medisinske uttrykket er vel "Sebaceous Prominence".

Jeg har allerede vært hos min lege angående problemet, men er ikke særlig fornøyd verken med kunnskapen eller forståelsen hennes.

Jeg vet også at dette er et helt vanlig fenomen i større eller mindre grad.

Problemet er at jeg har dette i VELDIG stor grad, og jeg overdriver ikke. Kulene sitter tett i tett med milimeters avstand, og dekker hele penis untatt oversiden, samt tekstiklene. De varierer i størrelse, men mange er store, ca 3 mm. Av og til kan jeg klemme ut en hvit fyll, men de fleste er harde. De første fikk jeg vel i 14-15 års alderen. De siste årene har antallet vært stabilt.

Problemet er så stort at jeg overhodet ikke kan ha noe sexliv så lenge jeg har alle disse kulene. Jeg vet en jente kan forstå problemet, men det funker ikke slik i praksis i min alder iallefall.

Spørsmålet mitt er om det er mulig å fjerne disse kulene siden jeg har så unormalt mye av det. Jeg har forstått det slik at det er mulig for legen å stikke hull på de og klemme ut innholdet, men dette vil vel være en svært omfattende jobb når det er så mange? Finnes det virkelig ingen kremer, laser eller annet mot dette?

Vil noen av kulene forsvinne med tiden? Har dette noen sammenheng med kviser (som jeg også er plaget av)?

Mann, 21 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Jeg forstår faktisk at du er ganke fortvilet - for selv om som du sier at en jente ikke vil bry seg om det, så handler det om deg og ditt selvbilde.
Det viktigste å si er at dette ikke er noe farlig, og heller ikke noe som rent fysisk vil ha noe å si for din seksuelle evne. Men at det spiller inn for deg rent psykisk forstår jeg. Men har du vært hos en hudlege?
Jeg er ganske sikker på at du ville få hjelp hos en hudlege, eller også vil jeg anbefale deg Olafiaklinikken hvis du bor i Oslo eller omegn. På Olafiaklinikken kan du komme direkte uten timebestilling, i mkotsetning til hudlege der du må gå via fastlegen din.
Ellers vil jo dette forsvinne etterhvert av seg selv, men som du sier er ikke det noen trøst nå.