Sykkel og mangel på potens

Spørsmål

Hei, I år sykklet jeg Trondheim-Oslo for første gang. Rittet gikk uten problemer, men etter hjemkomst og litt hvile skulle jeg gjenoppta mitt sexliv. Men den gang ei, potensen var vekk borte over natten!
Det har nå gått ca 8 uker siden den gang men ingen fremdrift. Hvor lenge bør jeg vente før jeg er tilbake, eventuelt gå til legen.

Mann, 37 år

Svar

Ja- du forteller om noe du nok ikke er alene om! Og det kan vel være en trøst! Det er til og med gjort en vitenskapelig undersøkelse av menn som har syklet Trondheim - Oslo og potens. Og det viser seg at det er et helt vanlig å få problem med ereksjonen for menn som har gjennomført dette rittet. Og det i ganske lang tid etterpå også! Grunnen er at sykkelsetet presser opp mot setet - altså opp mot området mellom roten av penis og endetarmsåpningen. Her ligger det nervefibre som har å gjøre med de signaler som går til penis når man blir seksuelt opphisset. Og når disse nervefibrene kommer i beklem lenge nok, så blir det akkurat som noe av det samme man kan oppleve når "foten sover" som du sikkert har opplevet. Følelsen blir at "det dovner bort". Men trøsten : det kommer tilbake! Men det kan ta tid! Men etter 8 uker bør nok dette komme snart tilbake. Fortsetter det kan det jo være greitt å gå til lege for bare å ta en sjekk.