Svigerinne med vrangforestillinger

Spørsmål

Har en svigerinne på 30år. Hun har stadig nye sykdommer, vrangforestillinger om at alle er mot henne, bruker store mengder medikamenter fra smertestillende til ulovlige beroligende. Hun ringer 5 ganger om dagen og husker ikke foregående samtale, lyver eller vet ikke hva som er sant når hun snakker. Er bekymret for henne og hennes datter på 6 år. Hvor kan det ringes?

Kvinne, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Du skriver ikke noe om broren din, men det ville vel være naturlig å snakke med ham først? Det neste skrittet vil være å få til en samtale med lege som kan vurdere om om det foreligger en alvorlig sinnslidelse, hva slags behandling hun har behov for og eventuelt om det er grunnlag for innleggelse i psykiatrisk institusjon. Hun har antagelig en lege allerede ettersom hun bruker store mengder medikamenter. Du kan ringe til hennes lege og gi uttrykk for din bekymring. Jeg kan ikke ut i fra det lille du forteller fastslå om det foreligger noen alvorlig sinnslidelse, men det høres ut som grunnlag for å vurdere dette.

Dersom hun ikke bor sammen med broren din og du er bekymret for om hun klarer å ha omsorg for sin datter, er barnevernet riktig sted å kontakte. Barnevernet kan vurdere hva som er nødvendig tiltak på kort og lengre sikt.
Dersom hun bor sammen med broren din håper jeg at han vil høre på din bekymring og at dere kan snakke sammen om hva dere kan gjøre.