Svie på penis

Spørsmål

Har utslett på penishodet som røde prikker, og hevelser bak hodet.
Virker sviende/kløende, svært vondt under samleie med sterk sviing.
Dusjer minst en gang i døgnet,ellers virker det bløtt under forhuden og vond lukt med svie og kløe.
Har hatt problemene lenge,kansje 10 år.
Jeg har trodd selv at det kan være allergi,har prøvd mange typer såpe shampo underlivsshampo og div. men til ingen nytte. Mange typer salver og, men ingen bedring.
Jeg er ellers frisk og har ingen medisiner.
Hva kan være årsaken?

Mann, 47 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det kan tenkes at det er en soppinfeksjon som kan behandles med reseptfri Canesten. Men det er unormalt å ha soppinfeksjon så lenge, selv om den er ubehandlet.

Det kan også tenkes at det er en reaksjon på væsker fra kvinnens vagina du reagerer på, evt at du reagerer på gummi i kondomer. I så fall burde symptomene blusse ekstra opp etter samleie.

Dessuten kan jo huden på penis få hudsykdommer som man ellers også har på resten av kroppen, som eksemer av forskjellige slag. Ofte arter det seg litt annerledes ytterst på penis enn på et tørt område feks på ryggen - og det kan være litt vrient å stille en korrekt diagnose.

Å stille diagnosen er så og si umulig over internett og du må få en hudlege eller en spesialist på underlivssykdommer til å vurdere forandringene på penis.

Uansett bør du være forsiktig med å bruke såpe av noe slag på området, forsøke å holde området tørt og luftig og kun bruke uparfymerte kremer og salver om du i det hele tatt skal bruke no e. Hudlegen kan vurdere om du skal bruke kortisonkremer på dette området.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-