Svie nedentil og vaksine

Spørsmål

Hei! Jeg var sammen med en jente et par ganger for en måned siden.Jeg har ikke vært sammen med noen andre jenter før,mens hun har vært sammen med en fra før. Etter det siste samleiet begynte det etter et par dager å svi litt når jeg tisser og litt ellers også(etter onanering). Kan det ha noe med at jeg ikke vasket meg ordentlig før et par dager etter samleiet? Vanligvis dusjer jeg 2 ganger om dagen,men akkurat etter samleiet gjorde jeg typisk nok ikke det.
Har hatt mer eller mindre vondt i 3 uker nå, og er redd for å ha fått en kjønnsykdom.
Og ett annet spørsmål: jeg skal til Brasil. Bør jeg ta noen spesielle former for vaksine før turen?
På forhånd takk!

Mann, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det kan godt hende at huden din på penis er blitt litt irritert etter samleie. Væskene i skjeden kan være litt irriterende for underlivshuden avogtil. Har du utflod fra urinrøret?

Hvis plagene ikke vil gi seg ville jeg få tatt en urinprøve og en test på clamydia.

Når du skal til Brasil er behovet for vaksiner litt avhengig av lengden på oppholdet og om du kun skal være på hotell/i by eller om du skal bo mer primitivt og evt på landsbygda.
Du må ihvertfall vaksinere deg for hepatitt A og gul feber. Hvis du skal være der i lengre tid og utenom turiststeder/større byer bør du ta hjernehinnebetennelsesvaksine og tyfoidvaksine i tillegg.

Skal du være i Brasil i virkelig lang tid (mange måneder) bør du dessuten ta hepatitt B, BCG og Rabiesvaksine.

Snakk med legen din om dette.