Svetting og utslitthet

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 23 år som siden våren har slitt med stor utskilling av svette uten at det har vært fyskisk aktivitet inne i bildet. Det har vært et problem med tanke på at jeg får såkalte "løkringer" under armene. Dette har dempet seg etter at jeg tok opp karate treningen igjen. På disse treningene svetter jeg nemlig utrolig mye. Men når de blir intensivt på trening blir jeg svimmel, kvalm og får en følelse av at jeg ikke får nok oksygen, dette roer seg etter trening, men jeg blir veldig skjelven i henda i etterkant.I det siste har jeg også slitt med søvnen, jeg kan sove til langt ut på ettermiddagen, meg avbrudd men jeg er så trøtt når jeg våkner at jeg sovner igjen. Hva kan dette skyldes? på forhånd takk

Mann, 23 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det kan tenkes at det er en ubalane i kroppen din, som igjen fører til at kroppen din ikke reagerer helt "normalt" på fysisk aktivitet. En må tenke på stoffskifteforstyrrelser, mangeltilstander og forstyrrelser i sammensetningen av stoffer i kroppen. Det høres kanskje litt diffust ut, men her er det svært mange mulige varianter, og legen din kan ved hjelp av blodprøver avgjøre om det er sykelige forandringer i kroppen din og om dette er nødvendig å behandle.

Søvnproblemer kan også komme av slike forstyrrelser, men kan dessuten også ha mentale årsaker, som feks depresjon, stress og angst.

Medikamenter kan forårsake forstyrrelser i kroppens naturlige funksjoner, og bruker du medikamenter (reseptfrie eller andre) bør du undersøke om disse kan gi slike bivirkninger.

Det er vanskelig å foreslå konkrete diagnoser på såpass uspesifikke symptomer og plager, så jeg anbefaler at du tar deg en prat med legen din for å bli undersøkt kroppslig og med blodprøver.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn