Svar på bentetthetsmåling

Spørsmål

Hei,

Som du ser av vedlegget så har jeg fått utført en måling av beintettheten der laveste T-score (for L2) er -3,9.
Og etter det jeg har googlet meg til så vil T-score lavere enn -2,5 være diagnosen på osteoporose. Bør jeg konsultere fastlege for videre utredning eller behandling for dette?

For hoftebeinet var laveste verdi T= -2,3 (Troch) så det er vel innenfor normalen.

Mvh
Svein S.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, Svein!

Begge verdiene du refererer er så pass lave at de indikerer redusert beintetthet. Verdien på -2,3 er ikke normal, men ikke så lav som den målingen som ble gjort i ryggen din. Begge verdiene indikerer altså benskjørhet, bare ulike grader.

Jeg vil absolutt anbefale at du får vurdert dette av fastlegen din. Det bør utelukkes om det foreligger noen form tilgrunnliggende tilstand som kan bidra til benskjørheten. Når dette er utelukket, bør du sette spå medisiner som bidrar til å øke bentettheten - dette vil i betydelig grad redusere faren for mer og mindre alvorlige brudd i fremtiden.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Ishita Barua
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-